BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Beşşar Esad'dan muhalefete çağrı

Suriye Devlet Başkanı Esad, dış güçler tarafından yürütülen gerçek bir savaşla karşı karşıya olduklarını söyledi

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 7 Mayıs'taki seçimlerden sonra yenilenen parlamentoda yaptığı konuşmada, Hule katliamında Suriye rejiminin rolü olmadığını söyledi. Suriye lideri, asker olsun sivil olsun, "şehitlerin kanlarının boş yere dökülmediğini" belirtti.

Uzun süreden sonra ilk kez, parlamento açılışında bir konuşma gerçekleştiren Esad, isyan başladığından beri geçen 15 ay içinde şiddet sarmalına giren ülkede sivil olsun asker olsun tüm "şehitleri" andığını belirtti, şehitlerin kanlarının "boş yere dökülmediğini" ifade etti.

Devlet televizyonundan naklen yayınlanan konuşmasında, 100'den fazla kişinin öldüğü Hule katliamını "korkunç bir suç" ve bunu yapanları da "canavar" olarak nitelendiren Esad, olayda Suriye yönetiminin rolü olmadığını belirtti.

Suriye'nin bir "yok etme planı" ile karşı karşıya olduğunu, ellerinden gelen bütün siyasi çözümleri denediklerini söyleyen Esad, "dışarıdan yönetilen gerçek bir savaşla karşı karşıyayız" dedi.

Ülkede gelinen son durumu, "Biz reformları yapıyoruz ama terör giderek tırmanıyor" sözleriyle açıklayan Suriye lideri, terörün ayrım yapmaksızın herkesi vurduğunu belirtti ve dış kaynaklı olmadığı müddetçe muhalefetle görüşmelere açık olduklarının altını çizdi.