BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Gün içerisinde yiyebileceğiniz besinler kısıtlıdır. Alabileceğiniz besin değerlerini maksimuma çıkarmak için, kalori bütçenizi akıllıca harcamanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yolu, besin değeri yüksek yiyecekleri yemek. Sizin için besin değeri yüksek 11

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Somon ve diğer yağlı balıklar Omega 3 bakımından en zengin balıklardır. Omega 3 açısından haftada 1-2 kez somon, vücudunuz ve beyniniz için iyi gelir.

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Yapraklı bitkiler arasında kale en kralı. Pek çok vitaminle, mineralle, anti oksidanlarla ve bioaktif bileşenlerle doludur. 100 gr kale de, (RDA) tavsiye edilen C vitamininin %200'ü, A vitamininin %300'ü ve K1 vitaminin %1000'i ve büyük miktarlarda potasyum, bakır, manganez, kalsiyum, magnezyum ve B6 vitamini bulunur.

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Yosunlar karadaki pek çok bitkiden, kalsiyum, manganez, demir ve magnezyum bakımından daha besleyici. Ayrıca pek çok karotenoidler ve fikosiyaninler gibi biyoaktifler bakımın da zengindir ve pek çok iltihap aktivitelerini engelleyen anti oksidanı içinde barındırır.

Besin değeri en yüksek 11 yiyecek

Sarımsak inanılmaz bir besindir. Yemeklerinizi muhteşem tatlara dönüştürmesinin yanı sıra besleyicidir de. İçerisinde C, B1, B6 vitaminlerini ayrıca kalsiyum, potasyum, bakır, manganez ve selenyum barındırır. Ayrıca alisin denen önemli bir maddeye de sahiptir. Araştırmalara göre tansiyonu ve kolesterolü düşürücü etkisi vardır. Bağırsak ve mide kanseri gibi yaygın kanserlerle savaşma özelliğine sahip. Ayrıca bakterileri ve mantarları yok eder.