BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş’ın kurucusu anıldı

Beşiktaş’ın kurucusu Şeref Bey, törenle anıldı. <br/>Beşiktaş Futbol Şubesi kurucusu Şeref Bey’i anma töreni bugün sabah saatlerinde Yahya E...

Abone ol

Beşiktaş’ın kurucusu Şeref Bey, törenle anıldı.
Beşiktaş Futbol Şubesi kurucusu Şeref Bey’i anma töreni bugün sabah saatlerinde Yahya Efendi Dergahı’ndaki kabri başında yapıldı. Anma törenine siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, asbaşkan Deniz Atalay, yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Fikret Orman anma töreni sonrasında yaptığı açıklamada, Şeref Bey’in çok erken yaşta vefat ettiğini hatırlatarak, “Çok gençti. 43 yaşında vefat etti. Beşiktaş’ın büyümesinde katkısı büyüktür. Ayrıca Beşiktaş’ın kurucu başkanıydı. Görenler de bilirler tam bir İstanbul beyefendisiydi. Böyle bir ceddimiz olduğu için Beşiktaşlı olarak kendimizle gurur duyuyoruz. Onu yad etmek, dua etmek Beşiktaşlılar için önemli bir şey. Her Cuma burada Şeref Bey’in mezarına gelirim. Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olmasında bu insanların çok emekleri var. Tarih sayfalarına baktığımız zaman bunlar pırıl pırıl insanlar. Ahmet Şerafettin Bey çok önemli işler yaptı. Şeref Bey adına onun adını yaşatacak bir şeyler yapmak istiyoruz. Onun yaptıklarının yüzde 10’unu Allah bize nasip eder inşallah” dedi.
(İHA)