BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,93
ALTIN 2.445,43
HABER /  DÜNYA

Berlusconi yargıya çattı

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, hakkındaki Senato’dan azledilmesi oylamasına saatler kala bir video mesaj ile İtalya halkına seslen...

Abone ol

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, hakkındaki Senato’dan azledilmesi oylamasına saatler kala bir video mesaj ile İtalya halkına seslendi. Tamamen masum olduğunu ve hiçbir suça karışmadığını söyleyen Berlusconi, televizyonda yayınlanan 15 dakikalık konuşmasında yargıya yüklendi ve parlamento dışında kalsa da politikaya devam edeceği mesajını verdi. Berlusconi, eski partisi "Forza İtalya"nın geri döndüğünü de duyurdu.
Yargının nefret ve kıskançlık içinde kalmış solun kontrolünde olduğunu söyleyen Silvio Berlusconi, "Gerçeği çarpıtarak beni 4 yıla mahkum ettiler. Hakkın olmadığı, politikaya alet olmuş tamamen sorumsuz bir yargı ile demokrasi yarıya inmiştir. Azledilsem de, edilmesem de hep sizinle olacağım" açıklamalarında bulundu.
Kendisine ait Mediaset şirketinin vergi yolsuzluğuna karıştığı gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Silvio Berlusconi’nin Senato’daki akıbeti için bu akşam TSİ 21.30’da Senato komisyonu toplanacak ve Berlusconi’nin Senato’dan azlini oylayacak. Oylamanın TSİ 23.00’de sona ermesi bekleniyor. Komisyondaki oylamada alınan kararın kesinleşmesi için Senato Genel Kurulu’nun da onaylaması gerekiyor.
Senato komisyonu bir haftadır Berlusconi’nin azlini görüşürken, Berlusconi başkanlığındaki iktidar ortağı PDL partisi yetkilileri, Silvio Berlusconi’nin azlinin hükümetin sonu olacağı tehdidinde bulundular. Ekonomik krizden çıkmaya çalışan İtalya’da hükümetin dağılmasının yeniden istikrarsızlık ve kriz ortamı oluşturmasından korkuluyor.