BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.390,00
HABER /  GÜNCEL

Berlusconi güvenoyu aldı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, bugün parlamentodaki güvenoyu sınavından geçti. Hükümetin alternatifinin olmadığını savunan Berlusconi, felaket uyarısında bulunmuştu.

Abone ol

Euro bölgesi borç krizinin şiddetli vurduğu ülkelerden İtalya'da Başbakanı Silvio Berlusconi, bugün parlamentoda yapılan güven oylamasını kazandı.

Berlusconi'nin başbakanlıkta görevini sürdürme olanağı sağlayan oylama sonucuna göre, 316 milletvekili olumlu, 301 milletvekili ise olumsuz oy kullandı.

Berlusconi dün parlamentoda yaptığı konuşmada 2013'te görev süresinin dolmasından önce istifa etmek zorunda bırakılmasının İtalya için felaket olacağını öne sürmüştü.

Berlusconi, hükümetine başka bir alternatif bulunmadığını savunarak, erken seçimin de sorunları çözmeyeceğini öne sürmüştü.

İtalya'nın kredi notu yakınlarda aşağı çekilmiş ve parlamento bu hafta içinde, bütçenin kilit önem taşıyan kısmına destek vermemişti.

Başbakan Berlusconi, ayrıca seks skandalları, rüşvet ve yetkilerini kötüye kullanma suçlamalarıyla da yüzyüze.

Bununla birlikte Roma'daki BBC muhabiri David Willey, güven oylamasının Berlusconi lehine sonuçlanmasına rağmen, İtalyanların büyük bölümünün gelecek bahar aylarında genel seçim yapılacağını düşündüklerini aktarıyor.

BBC Muhabiri, Başbakanın, güven oylamasından önce iktidarı koruyacağı konusunda, her zamanki gibi kendinden emin konuştuğunu ama kendi partisi içinde de bazı üyelerin kuşkular dile getirmeye başladıklarını kaydediyor.

Örneğin Çevre Bakanı, yeni kemer sıkma önlemleri bağlamında kendi bakanlığının lağvedileceğini öğrendikten sonra Berlusconi'ye destek vermesinin söz konusu olmayacağını vurguladı.