BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bereket Şahtan tarihi bağış

Hindistan'ın eski Haydarabad Nizamı Bereket Şah'tan Türkiye'ye servet değerinde tarihi bağış

Abone ol

İslamiyetin 3. Halifesi Hz. Osman'a ait, deri üzerine işleme, paha biçilemeyen Kuranıkerim'in 28 sayfalık bölümü, Osmanlı Sultanı Abdülmecit'in torunu Bereket Şah tarafından Konya Mevlana Müzesi'ne bağışlanacak.

Mevlana Müzesi Müdürü Erdoğan Erol, Hz. Osman'a ait olan Kuranıkerim'in parçalarından birinin Topkapı Sarayı'nda sergilendiğini ve kutsal emanet sayıldığını söyleyen Erol, tarih uzmanlarının, diğer parçaların da Rusya ve Hindistan'da bulunduğunu bildirdiklerini ifade etti.

Bereket Şah, Sultan Abdülmecit'in torunu

Hindistan'ın eski Haydarabad Nizamı Bereket Şah, Sultan Abdülmecit'in kızı Dürüşşehvar'ın oğlu. İlk evliliğini Esra Birgen isimli bir Türk ile yapan Bereket'in ikinci eşi ise Avustralyalı bir kadın oldu. Bereket, Türkiye eski güzellerinden Manolya Onur'la da 1990'da evlendi. 4 yıl süren evliliğin ardından çift boşandı.

Hz. Osman şehit olurken okuyordu

3. Halife Hz. Osman'ın kişisel eşyası olan Kuranıkerim, İslam tarihindeki ilk dizili (musaf) Kuranıkerim örneklerinden sayılıyor. Hz. Osman'ın şehit olduğu sırada okuduğu rivayet edilen ve paha biçilemeyen Kuranıkerim'in tarihsel önemi bulunuyor. Topkapı Müzesi'nde sergilenen Kuran'ın da Hz. Osman döneminden kaldığı belirtiliyor.