BIST 10.793
DOLAR 32,17
EURO 34,89
ALTIN 2.413,21
HABER /  GÜNCEL

Beni arayarak kaçırıldıklarını söyledi

Terörist rehinelere yakınlarını aramaları için telefonlarını vermiş

Abone ol

Kocaeli'de kaçırılan Kartepe deniz otobüsündeki rehineler cep telefonuyla yakınlarını aradı.  Rehine Ceyhun Tezel'in (28) yakını Talip Delikanlı, basın mensuplarına telefonla öğrendiği detayları aktardı.

Delikanlı, basın mensuplarının, "Olayı nasıl öğrendiniz?" sorusu üzerine, "Terörist telefonlarını toplayıp onları bir yere kapatmış. Ancak yakınlarıyla iletişim kurabilmeleri için telefonları zaman zaman dağıtmış. Beni arayarak kaçırıldıklarını söyledi." diye konuştu.

Terörist ölü olarak ele geçirilirken, kurtarılan rehineler ve personel Silivri Polis Merkez Amirliği'ne götürüldü. Gece boyunca rehinelerle irtibat kuran yakınları polis merkezine geldi.

Rehine Ceyhun Tezel'in (28) yakını Talip Delikanlı, basın mensuplarına telefonla öğrendiği detayları aktardı. Delikanlı, basın mensuplarının, "Olayı nasıl öğrendiniz?" sorusu üzerine, "Terörist telefonlarını toplayıp onları bir yere kapatmış. Ancak yakınlarıyla iletişim kurabilmeleri için telefonları zaman zaman dağıtmış. Beni arayarak kaçırıldıklarını söyledi." diye konuştu.

İzmit Büyükşehir Belediyesi yan kuruluşunda işçi olarak çalışan Ceyhun Tezel'in GESOTİM adlı bir grupla Van'a deprem bölgesine gittiği 1 hafta önce döndüğü belirtildi.

Ceyhun Tezel'in Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in yeğeni olduğu da verilen bilgiler arasında.