BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Belçika’dan tek gollü galibiyet

2014 Dünya Kupası H Grubu maçında bu akşam Güney Kore ile Belçika karşı karşıya geldi. Mücadeleden Belçika 1-0 galip ayrıldı. <br/>Arena de ...

Abone ol

2014 Dünya Kupası H Grubu maçında bu akşam Güney Kore ile Belçika karşı karşıya geldi. Mücadeleden Belçika 1-0 galip ayrıldı.
Arena de Sao Paulo’daki karşılaşmanın ilk yarsında Güney Kore’nin üstünlüğü hakimdi. Güney Kore bu devrede birçok gol pozisyonuna girse de bunları değerlendiremedi. İlk yarının sonunda ise Belçika 10 kişi kaldı. 45. dakikada Kim Shin Wook’a faul yapan Steven Defour, faulün ardından rakibinin kaval kemiğine kasıtlı olarak bastığı gerekçesiyle direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.
İkinci yarıda Belçika, 10 kişi kalmalarına rağmen maçı kazanmayı başardı. Oldukça çekişmeli geçen maçta Güney Kore bütün baskısına ve Belçika’nın da 10 kişi kalmasına rağmen ağları havalandıramadı. 78. dakikada ise Belçika öne geçmeyi başardı. Origi’nin ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleciden dönen topu ceza sahası içinde önünde bulan Vertonghen, takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. (0-1) Kalan süre içerisinde Güney Kore beraberlik için uğraşsa da aradığı golü bulamadı ve mücadele Belçika’nın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
(İHA)