BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.454,72
HABER /  DÜNYA

BELÇİKA’DA KİMYASAL YÜKLÜ TREN YANDI: 1 ÖLÜ, 33 YARALI

Belçika’nın Wetteren kentinde kimyasal yüklü bir trenin nakliye sırasında alev alması sonucu 1 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. Yetkililer, ...

Abone ol

Belçika’nın Wetteren kentinde kimyasal yüklü bir trenin nakliye sırasında alev alması sonucu 1 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı. Yetkililer, olayın nasıl meydana geldiğini henüz bulamazken araştırmaların devam ettiğini ifade etti.
Olay, yerel saatle 2:30 sıralarında Hollanda’dan gelen vagonların nakliyesi sırasında meydana geldi. Yetkililer, olay sırasında 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Olay sonrası 250 kişinin bölgeden tahliye edildiğini kaydeden yetkililer, Wetteren bölgesindeki Serskamp ve Schellebelle kasabalarında yaşayan insanlardan evlerinden çıkmamalarını ve kapıları ile pencerelerini kapalı tutmalarını istediklerini ifade etti. Bölgedeki yerel yöneticilerden birinin sözcüsü yaptığı açıklamada, “Tank halen oldukça sıcak. Köpüklü halılarla soğutmaya çalışıyoruz” dedi. Kanalizasyon ve duman yoluyla zehirli gazların insanların evine sızmış olabileceğini ifade eden sözcü, “Şimdiye kadar 33 kişi sağlık problemleri nedeniyle acil servise kaldırıldı” dedi.
(İHA)