BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  SAĞLIK

Bebeklerde burun tıkanıklığına iyi gelen 5 şey! Doğal bitkisel çözümler

Bebeklerde burun tıkanıklığı mevsim geçişlerinde ebeveynlerin yaşadığı en önemli sağlık sorunlarından biri oluyor, işte tıkanıklığı açma yolları.

Abone ol

Genellikle bebeğinizin burun tıkanıklığı bir hafta içinde kendiliğinden giderir, ancak geçmezse, solunum yollarını temizlemeye yardımcı olacak çok sayıda ürün bulunmaktadır. Mukusun bebeğinizin burnundan temizlenmesini sağlamak için bebekler için özel olarak tasarlanmış emme aspiratörlerini kullanabilirsiniz. Bebeğinizin burun delikleri belirgin değilse ve nefes almakta zorluk çekiyorsa muhakkak bir uzmana danışmalısınız. 

Peki bebeklerde burun tıkanıklığını evde basit çözümlerle nasıl çözersiniz? İşte size pratik öneriler:

Tuzlu su: Bebeğiniz altı aylıktan küçükse, her burun deliğine birkaç damla tuzlu su damlatabilirsiniz. . Daha sonra burnunda tıkanıklığa neden olan mukusu çıkarmak için bir temiz ve steril bir şırınga kullanabilirsiniz. Bu basit yöntem evde bebeğinizin daha rahat hissetmesine yardımcı olarak burnunda meydana gelen mukusun incelmesini sağlar.

Sert mukus çıkarma : Bebeğinizin burnuna yapışmış sert ve yapışkan bir mukusla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu engellemek ve çıkarmak için sıcak su ve pamuktan yardım alabilirsiniz. 

Buharlaştırıcı: Buharlaştırıcı makine satın almak için yeterli bütçeniz yoksa eğer bebeğinizle buharlı bir banyoda oturabilirsiniz. Buharlı bir ortamda bebeğinizle 3 veya 4 dk oturmanız yeterli olacaktır.

Dik şekilde turmak: Bebeğinizi dik bir şekilde tutmak, mukus boşaltmasına yardımcı olabilir. Arabanızın koltuğunda ya da salıncakta uyutmaya çalışın. Bu durum burnundaki tıkanıklığa neden olan mukusun akmasını sağlayabilir. 

Yatağın başını yükseltin: Yatak başına çok değil hafif yükseltin. Böylece sekresyonlar daha kolay akar ve bebeğiniz rahat uyur.

Emzirin: Gün boyu sık sık emzirin, ek gıda alıyorsa sık sık sıvı teklif edin.

Ne zaman doktora başvurmalı?
Bebeğinizde meydana gelen burun tıkanıklığı aşağıda vermiş olduğumuz belirtilerle kendini göstermeye başlıyorsa bir uzmana danışmanızı tavsiye ediyoruz. 

1- Burun tıkanıklığı 3 hafta sürüyorsa 
2- Çocuğunuz 3 aydan küçükse ve burun tıkanıklığı ateşli hastalıklarla beraber kendini göstermeye başladıysa
3- Sürekli meydana gelen boğaz ağrısı ve yutkunma da güçlük
4- Nefes almakta zorluk çekiyorsa 
5- Burnundan kan geliyorsa 
6- Daha iyi olacağına zaman geçtikçe burun tıkanıklığı şiddetleniyorsa