BIST 10.843
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.437,52
HABER /  GÜNCEL

Bebeğinizin zihnini geliştirin

Anne karnında ve doğum sonrasında beyinsel gelişimin çok hızlı olduğunu belirten doktorlar, ebeveynlerin bebeklerinin bu gelişimini etkileyebildiğini söylüyor.

Abone ol

İnsan beynindeki gelişmenin hamileliğin 3. haftasından itibaren başladığını belirten uzmanlar, anne karnında ve doğumdan sonraki ilk yıllarda beyinsel gelişmenin çok hızlı olduğunu vurguladı.

Uzmanlar, bebeğin zihinsel gelişimine katkıda bulunmak için yapılabilecekleri de şöyle sıralıyor:

- Anne-babaların bir şeyler öğretme konusunda baskı yapmaları, bebeklerin gelişimini engeller. Bebeklerin öğrenebilmeleri için pek çok kez tekrar etmek gerekir.

- Bebeğin yerini ve pozisyonunu sık sık değiştirin veya bebeğin çevresinde gördüğü cisimlerin yerlerini zaman zaman değiştirin. Böylece bebeğinizin gördüğü şeylerin sayısını (yani görme duyusunun uyarılmasını) arttırmış olursunuz.

- Bebeğin odasını hazırlarken, oyuncak seçerken, parlak ve dikkat çekici renkleri tercih edin. Bu renkler bebeklerin daha çok ilgisini çekecektir.

- Uzun süre televizyon izletmek televizyon karşısında yalnız bırakmak bebeği olumsuz etkiler.

- Bebeğinizin zararsız olan cisimleri ağzına götürmesine izin verin. Böylece o cisimleri daha kolay tanıyacaktır.

- Sürekli yasaklar koymayın, kendi kendine hareket etmesine izin vermek beyin gelişimini olumlu yönde etkiler. Bu yüzden zaman zaman serbestçe evin içinde dolaşmasına izin verin.

Kaynak: www.trt.net.tr