BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  DÜNYA

BDP’den Dink kararı değerlendirmesi

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yargıtay’ın Hrant Dink davasına ilişkin kararıyla ilgili, "Davanın baştan görülmesini, bu örgütle ...

Abone ol

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yargıtay’ın Hrant Dink davasına ilişkin kararıyla ilgili, "Davanın baştan görülmesini, bu örgütle ilgili bütün kovuşturmanın baştan yapılmasını talep ediyoruz" dedi.
Kürkçü, Türk Hava Yolları (THY) yapılan grevi ilişkin düzenlediği basın toplantısında Hrant Dink suikastına ilişkin gazetecilerin sorusunu da yanıtladı. Yargıtay’ın örgütün var olduğuna dair kararını Dink’in ailesi ve avukatları tarafından daha önceden ortaya koyulduğunu belirten Kürkçü, “Madem bu haklılık teyit edilmiştir, o zaman davanın baştan görülmesini bu örgütle ilgili bütün kovuşturmanın baştan yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
Kararı geç verilmiş bir karar olarak nitelendiren Kürkçü, “Bu süreç içinde sorumluların büyük bölümünü kendilerini kanundan korumak için gerekli tedbirleri almıştır. Bu olaya karışan bütün güvenlik personeli AKP döneminde terfi ettirilmiş ve yüksek göreve getirilmiştir. Hrant Dink davasının baş yargıcının ombudsman olarak atanması, emniyet müdürlerinin istihbarat daire başkanlığına yükseltilmesi bütün bunları hep bir arada düşündüğümüzde hakikatin bu dönemde çıkarılmasının mümkün olmadığını gösteriyor. Bu konuda çok haklı dayanak var” dedi.
(İHA)