BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

BDP teşkilatları yarayı kaşıyor mu?

Erdoğan uyarıyor, devlet ayakta ancak yine de olaylar durulmuyor. BDP'nin protestolarında ise sürekli olay çıkıyor!

Abone ol

Önce Diyarbakır ardından Viranşehir şimdi de Yüksekova ve Şemdinli! BDP teşkilatlarının Dörtyol ve İnegöl'deki olayları protesto ettiği her yerde olay çıkıyor. Dün gece de protestocuların arasına karışan çoğunluğunu çocuklar ve gençlerin oluşturduğu maskeli bir grup gösterici, polisle çatıştı. Son olarak Yüksekova'dan gelen görüntüler ise tüyler ürpertti!

BDP destekli "Barış Anneleri İnsiyatifi"nin Yüksekova ve Viranşehir'de düzenledikleri gösterilerde olay çıktı. Viranşehir'de ellerinde Öcalan'ın posterlerini taşıyan çocuklar, polise taş yağdırdı ilçe merkezi savaş alanına döndü.

"İNEGÖL VE DÖRTYOL KÜRTLERİ YANLIZ DEĞİLDİR"

Akşam saatlerinde Vatan Caddesi'nde toplanan ve aralarında BDP Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan'ında aralarında bulunduğu grup yürüyüşe geçti. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin önde taşındığı yürüyüşte kadınlar ve çocuklar, "Dörtyol ve İnegöl'ün hesabını soracağız", 'Bu topraklar hepimizin', 'Irkçılığa son' İnegöl, Dörtyol Kürtleri yalnız değildir' gibi dövizler taşıdı.

YÜKSEKOVA SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

Yüksekova’da Barış Anneleri İnisiyatifi öncülüğünde BDP İlçe binası önünde bir araya gelen ve aralarında belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu grup, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olayları ve öldürülen PKK'lıların cesetlerine işkence iddialarını gündeme getirerek yaşananları protesto etti. Öldürülen PKK'lıların fotoğraflarını taşıyan grup daha sonra barikat kurarak polisle çatıştı! Çıkan olaylarda ilçe merkezi savaş alanına döndü!

ŞEMDİNLİ'DE SAPANLI ÇOCUKLAR

Şemdinli'de BDP ilçe binası önünde bir araya gelen grup önce basın açıklaması yaptı ardından da ilçe merkezine yürüdü! İlçe merkezinin tamamında esnaf kepenk kapatırken ara sokaklarda başlayan kovalamaca, polisle protestocular arasında çatışma yaşanmasına neden oldu. İlçedeki olayların sürdüğü belirtiliyor!