BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
HABER /  EKONOMİ

BDDK'dan flaş Ziraat Bankası kararı!

BDDK, Ziraat Bankası ile Ziraat Sigorta, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Ziraat Teknoloji tarafından katılım bankası kurulmasına izin verdi.

Abone ol

Devlet faizsiz bankacılık yapmaya hazırlanıyor. BDDK, Ziraat Bankası'nın faizsiz bankacılık yapmak için katılım bankası kurma istediğini onayladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Ziraat Bankası ile Ziraat Sigorta, Ziraat Hayat ve Emeklilik, Ziraat Yatırım Menkul Değerler ve Ziraat Teknoloji tarafından Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurmasına izin verdi.

DEVLETİN İLK FAİZSİZ BANKASI

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, hakim kurucu ortak Ziraat Bankası AŞ ile diğer kurucu ortaklar Ziraat Sigorta AŞ, Ziraat Hayat ve Emeklilik AŞ, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Ziraat Teknoloji AŞ tarafından Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk Lirası sermayeli katılım bankası kurulmasına izin verildi.

KATILIM BANKASI NEDİR?

Katılım bankası faizsiz bankacılık olarak biliniyor. Katılım bankaları topladığı mevduatlara faiz vermek yerine kâr ve zararı tasarruf sahipleriyle paylaşıyor. TL, dolar ve euro vadeli hesaplarda toplanan fonlar, kurumsal finansman desteği, bireysel finansman desteği, finansal kiralama, kâr veya zarar ortaklığı yöntemleriyle değerlendiriliyor.

Katılım bankacılığında kredi vermek yerine ise mal temin ediliyor. Mal banka tarafından peşin alınarak başvuru sahibine vadeli olarak veriliyor.