BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

BBC'den #100Kadın tartışması

BBC'nin #100Kadın sezonu çerçevesinde düzenlediği konferansta bu yıl "Kız çocuklarını nasıl yetiştirmeli?", "Kadınlara işyerinde adil davranılıyor mu?", "2014 yılında iktidarda bir kadın olmak ne demek?" gibi sorular ele alınacak.

Abone ol

BBC kadınlara ve onların haberlerine daha geniş yer ayırmak için geçen yıl yaptığı kampanyayı bu hafta tekrarlıyor.

Hafta boyunca dünyanın çeşitli köşelerinden kadın haberleri BBC'nin tüm kanallarında yayınlanacak, ayrıca sosyal medyada #100Women etiketiyle tartışmalar yapılacak.

Bu haberlere, tartışmalara öncülük etmek üzere seçilen 100 kadınlık uluslararası listede Türkiye'den de iki kadın bulunuyor: Gazeteci Pınar Öğünç ve yazar Müge İplikçi.

Bu yılki listeye giren isimler arasında Nijerya'da kaçırılan kız öğrencilerin iadesi için uluslararası kampanya başlatan eski Bakan Obiageli Ezekwesili ile Mayıs ayındaki Eurovision şarkı yarışmasını kazandığında verdiği mesajlarla takdir toplayan Avusturyalı şarkıcı Conchita Wurst da var.

Listedeki diğer isimler için tıklayın

Bu kadınlardan bazıları bugün BBC'nin Londra'daki merkezi New Broadcasting House'da düzenlenen #100Women yani #100Kadın Konferansı'na katılacak.

Konferansta bu yıl "Kız çocuklarını nasıl yetiştirmeli?", "Kadınlara işyerinde adil davranılıyor mu?", "2014 yılında iktidar mevkiinde bir kadın olmak ne demek?" gibi sorular ele alınacak.

Konuşmacılarsa bu yıl Forbes dergisi tarafından "Afrika'nın en güçlü kadını" seçilen Malawili politikacı Joyce Banda, İran kökenli İngiliz komedyen Shappi Khorsandi, İngiliz Kraliyet Kimya Derneği'nin 171 yıllık tarihindeki ilk kadın başkanı Profesör Lesley Yellowlees ve kurduğu hazır yemek şirketiyle dikkatleri üzerine çeken genç girişimci Shazia Saleem.

Konferanstaki tartışmaları biz de TSİ 16:00'dan itibaren Twitter'deki interaktif hesabimiz @canli_bbcturkce'den sizlere ileteceğiz.

BBC Türkçe olarak geçen haftadan beri Twitter'de @canli_bbcturkce hesabında, #cinsiyetcilik etiketiyle bir tartışma yaptık.

Yapılan katkıları burada görebilirsiniz.