BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,48
HABER /  MEDYA

BBC nasıl Fethullahçı oldu?

Yazar Mehmet Barlas, Türkiye'nin yalnızlığa sürüklendiğini iddia eden BBC'ye cemaat üzerinden yüklendi.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, iktidarı hedef alan yayınlar yapmakla eleştirdiği BBC ve cemaatin yayın organlarına tepki gösterdi.

"BBC de Samanyolu’na girdi" başlıklı yazısında Erdoğan'ın otoriterleştiğini ve Türkiye'nin dünyadan koptuğunu savunan BBC muhbiri Mark Lowen'in analizine sert çıkan yazar, " Ama İngilizlerin ve özellikle BBC'nin Fethullahçı olmaları akıl alır iş değil... BBC'nin Türkiye'ye ilişkin haberlerini izlemek yerine Samanyolu'na bakın, Zaman'ı okuyun aynı bakış açısına ulaşırsınız." diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı sarayıyla ilgili eleştirileri hatırlatan Lowen'e Barlas, İngiltere kraliyet ailesi için harcanan paraları gündeme getirdi.

1960'ların başında vergi kesintilerinden sonra İngiltere'nin Stroud kasabasındaki bir fabrikada Peter adlı bir işçinin "Kraliçe'nin çocuklarının bez paralarını yine ben ödeyeceğim" sözlerini köşesine taşıyan yazar, yalnızlık iddiasına böyle yanıt veriyor:

KİM İZOLE EDİLİYOR?
"BBC'nin Fethullahçı muhabirlerinden biri de (Mark Lowen) dün "Erdoğan'ın Yeni Türkiye'si uluslararası alanda yalnızlığa (izolation) itiliyor" içerikli bir haber yapmıştı.
Bu muhabir Cameron başbakanlığındaki İngiltere ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin kopma noktasına geldiğinin ve Kıta Avrupası ülkelerinin İngiltere'yi izole etmek yönünde attıkları adımların farkında olmayabilir. Bu noktaya geliş nedeninin de göçmenler veya serbest dolaşım meselesinden kaynaklandığını düşünmeyebilir.
Ama Türkiye'nin 2 milyona yakın mülteci- göçmene kapılarını açtığı şu sırada "Yalnızlaşması" değil, "Kalabalıklaşma"sı daha önemli ve öncelikli bir haber konusu değil midir? Suriyeli, Iraklı göçmenleri yoğunlukla ağırlayan illerde yaşayanlar zaman zaman "Biraz yalnızlaşsak" demiyorlar mıdır acaba?

SAMANYOLU'NA GİRMEK
Türkiye bu muhabirin ve onu yönlendiren yerli kifayetsiz muhterislerin iddia ettikleri gibi yalnızlığa itilmiş olsa, Erdoğan ve Davutoğlu'nu arada bir anavatanda görürdük... Ama hiç yerlerinde durmuyorlar. Sürekli bir yabancı başkentte görüyoruz onları... Ankara da adeta uluslararası bir uğrak noktası gibi değil mi?
Neyse... Ha Samanyolu TV, ha BBC... Ha Pensilvanya, ha Londra... Neo-Kolonyalizm demek ki böyle yansıdı BBC yayıncılığına..."