BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

Bazı illerde suçlar gizleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği bir genelge, il emniyet müdürlüklerinin sorumluluk bölgelerindeki asayiş olaylarını az gösterdiğini ortaya çıkardı.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün her yıl yayınladığı asayiş istatistiklerinin, bazı il emniyet müdürlüklerinin sorumluluk bölgelerindeki olayları az göstermeleri nedeniyle gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Bazı il emniyet müdürlerinin kendilerini başarısız gösterecek gerçek istatistikleri merkeze bildirmedikleri ve sakladıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği bir genelgeyle ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş imzasıyla, 3 Ocak 2006 tarihinde 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen talimat yazısında, bu davranışlara son verilmes istendi. Yazıda, suçla mücadele çalışmalarına yön verilmesinde istatistiki bilgilerin büyük önem taşıdığı vurgulandı.

TALİMATNAME

Yazıda, il emniyet müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında meydana gelen tüm suçları istatistiklere yansıtmadığı ve suçlara numara vermedikleri belirtildi. Talimatta şöyle denildi:

“Bu kapsamda gerçekçi ve doğru değerlendirme yapabilmek, suç sayılarını gizlememek ve teşkilatımızın yapmış olduğu çalışmaların tamamını ilgili istatistiklere yansıtabilmek için, 2006 yılı başından itibaren il emniyet müdürlükleri sorumluluk alanlarında meydana gelen tüm olayların istatistiklere yansıtılması ve asayiş projesine veri olarak girilmesi gerekmektedir.”

Altıntaş, yazısında, talimatlara uymayanlar hakkında ” idari görevi ihmal” ile haklarında soruşturma açılacağını da duyurdu.

Haber: Adnan Gerger
Kaynak.