BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bayramda da Gezi yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle bulunduğu memleketi Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, aralarında kendi isminin verild...

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle bulunduğu memleketi Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, aralarında kendi isminin verildiği park ile Deniz Gezmiş Parkı’nın da olduğu bir dizi açılış gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu burada Gezi Parkı olaylarına değindi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bayramın ikinci günü, açılışlar yapmak ve halkın bayramını kutlamak üzere doğduğu ilçe olan Nazımiye’ye gitti. İlçede coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, halkın bayramını kutladı. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Bu memleketin çocuğuyum, Ballıca’da doğdum. Katır sırtında amcam beni Nazımiye’ye getirirdi. Nazımiye’ye ilk geldiğimde burada elektrik yoktu. Çok gelişmemesine rağmen şimdi biraz daha iyi" dedi.
“Türkiye’ye barış ve huzur gelmesi için elinden gelen her türlü çabayı göstereceğim” diyen Kılıçdaroğlu, "Barışı ve huzuru sağlamak hepimizin ortak görevidir. Siyasetçi olarak benim, diğer siyasetçilerin, yurttaşların, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının, herkesin sorunudur. Daha güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, huzur içinde yaşayan bir Türkiye, herkesin evine akşam yemek götürdüğü, huzur içinde bir aileyi yaşadığı bir ülkeyi egemen kıldığımız bir Türkiye. Eğer biz bunu başarabilirsek, bu topraklar üzerinde gerçekten huzur içinde yaşamış olacağız. Ben barış için, huzur için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Burada size söz veriyorum" ifadelerini kullandı.
Ayrışmaya, bölünmeye asla izin vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle bir ve beraber yaşayacağız bu Türkiye’de. Mademki Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı beraber verdik, beraber bu bağımsız ülkeyi kurduk bu topraklarda, o bağımsız ülkeyi özgürleştirmek, demokratikleştirmek huzur içinde yaşayacağımız bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırmak için yine beraber yine ortak mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GEZİ EYLEMLERİ YORUMU
Gezi Parkı’nda başlayıp tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Parkı eylemlerine de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gencecik çocuklarımızın öldürülmediği, TOMA’larla, kurşunlarla, şiddetle insanların susturulmadığı bir ortamda eğer gençlerimiz direnç gösteriyorlarsa, kendi kendilerine sahip çıkıyorlarsa, emin olun bunlar kendi ülkelerine de sahip çıkarlar. Siz düşünebiliyor musunuz? Gencecik çocukların verdikleri özgürlük ve demokrasi mücadelesi tüm Türkiye, hatta tüm dünyada kabul gördüğünü görmek gerçekten güzel bir şey. Türkiye’nin onurunu o gencecik çocuklar kurtardılar. Çünkü onlar daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük istiyorlardı. Biz de aynı şeyi istiyoruz; daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi" dedi.
Konuşmasında fırsat eşitliğinin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Nazımiye’nin Ballıca Köyü’nden, küçük bir memur çocuğu bugün CHP Genel Başkanı olmuşsa bu Cumhuriyet sayesinde gerçekleşmiştir. Eğer Kayseri’den küçük bir esnafın çocuğu bugün Türkiye Cumhuriyeti’ne Cumhurbaşkanı olmuşsa, o da Cumhuriyet’in sayesinde olmuştur. Cumhuriyetimizi güçlendireceğiz. Demokrasi ve özgürlükle taçlandıracağız. Böylece fırsat eşitliği sağlayacağız" ifadesini kullandı.

DENİZ GEZMİŞ ÜZERİNDEN ÖZEL YETKİLİ MAHKEME ELEŞTİRİSİ
Konuşmasında Deniz Gezmiş’ten bahsederken özel yetkili mahkemeleri eleştiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "O da özel yetkili mahkemelerde, sıkıyönetim mahkemelerinde yargılandı, idam edildi. Ama O ve arkadaşları bizim kalbimizde yaşıyor. Ruhları şad olsun" dedi.
Konuşmasının ardından CHP’li Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek tarafından ilçenin temsili anahtarının verildiği Kılıçdaroğlu daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Deniz Gezmiş Parklarının açılışını gerçekleştirdi.
Kılıçdaroğlu’nun ziyareti esnasında BDP İlçe Teşkilatına asılan "Aslını İnkar Eden Haramzadedir" pankartı dikkat çekti.
Nazımiye ilçesindeki ziyaretinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu karayolu ile Tunceli’nin Ovacık ilçesine geçti.
(İHA)