BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  DÜNYA

Bayram, turizimi canlandırdı

Kurban Bayramı tatili öncesi Marmaris’teki turizmciler otellerde doluluk oranının yüzde 60 civarı olduğunu bildirdi. Dokuz günlük Kurban Bay...

Abone ol

Kurban Bayramı tatili öncesi Marmaris’teki turizmciler otellerde doluluk oranının yüzde 60 civarı olduğunu bildirdi. Dokuz günlük Kurban Bayramı tatili turizmcileri ve vatandaşları mutlu etti.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, bayramın hem turizm sezonu sonuna denk gelmesi hem de uzun olması nedeniyle dolu dolu geçeceğini söyledi. Özbozdağ, yabancı turistlerin Marmaris’teki nitelikli yatakları zaten doldurduğunu belirterek "Ekim’in son haftalarına doğru yüzde 60’tan fazla dolu durumdadır. Kalan yüzde 40’lık boşluğu yerli turistlerimiz dolduracaktır" dedi.
Özbozdağ, rezervasyonların şu an çok olumlu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Şu an rezervasyonlar gayet iyi durumda. Bayram süreci sezon sonuna tekabül ettiği için fiyatlarda her keseye uygun tatil imkanı var. Bu da insanlar için bir fırsattır. Tatil de insanlar için yeme, içme gibi doğal bir ihtiyaçtır. İnsanlar bu ihtiyaçlarını gidermek için bir fırsat yakaladı. Bu durum otelcilerimiz, acentelerimiz ve insanlarımız için iyi bir fırsat oldu. Nitelikli yatakların sorunu yoktur. Bunun dışında kalan yataklara da talep olacaktır. Dört ve beş yıldızlı otellerimiz doldukça üç yıldızlı ve diğer otellere ve apart otellere imkan doğacaktır." İç pazarın çok önemli olduğunu belirten Özbozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yurt dışı satışları hemen hemen dolmuş durumdadır. Türkiye’de 10 milyonun üzerinde insan seyahat ediyor. Marmaris bu bayramlarda iç pazar turizminin çatısını yükseltiyor. Bu anlamda çok sevinçliyiz. Sadece bayramlarda değil sezonun bütün bayramlarında iç pazar olayını yukarı doğru çekmeliyiz."
Bayram tatilinin 9 gün olması ve sezon sonuna denk gelmesi nedeniyle sahil bölgelerine yoğun bir talep olduğunun altını çizen Özbozdağ, "Marmaris’te bayramda otellerin yüzde yüze yakınının dolu olmasını bekliyoruz" dedi.
(İHA)