BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

Bayram trafiğinde son durum!

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Abone ol

Bayram tatilinin başlaması nedeniyle İstanbul’da trafik yoğunluğu arttı. 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte TEM Otoyolu’nda da tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk uzun süre devam etti. İstanbul’da mesai saatinin bitmesiyle başlayan trafik yoğunluğu gece saatlerinde sona erdi. İstanbul içerisinde genel trafik saat 23.00 itibariyle yüzde 29'a düştü. Öte yandan gece saatlerinde TEM Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluştu.

Vatandaşlar mesai bitiminin hemen arkasından yollara dökülünce 15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde trafikte sıkışıklık oluştu. Yoğunluk özellikle İstanbul çıkışı ve  Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişlerde yaşanırken vatandaşlar saatlerce yoğunluktan ilerleyemedi.

İSTANBUL'DA BAYRAM TRAFİĞİ SONA ERDİ

İstanbul’da mesai saatinin bitmesiyle başlayan trafik yoğunluğu gece saatlerinde sona erdi. Trafik yoğunluğu yüzde 27’ye kadar geriledi. Buna rağmen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Zincirlikuyu mevkii Avrupa’dan Anadolu’ya geçişte yoğunluk yaşanırken, Anadolu Yakası’nda köprü çıkışında yoğunluğun azaldığı görülüyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise trafik akıcı.

TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, TEM Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk oluşturdu.

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek için yola çıkan vatandaşlar nedeniyle, TEM Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Ankara istikametinde yolun iki şeride düştüğü Dilovası ve Körfez ilçelerinde trafik akışı zamanzaman durma noktasına gelirken, İzmit'teki Gültepe mevkisinde araçlar güçlükle ilerliyor.

D-100 Karayolunun İzmit ve Kartepe kesiminde de uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlenirken, D-130 ile D-605 karayollarında da trafik normal akışında devam ediyor.

Ayrıca TEM Otoyolu'nda, belirli aralıklarla konuşlanan Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri de sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıp, aracı bozulanlara yardımcı oluyor.

BAYRAM YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla memleketlerine gitmek için akşam saatlerinde yola çıkan vatandaşlar, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nda yoğunluk oluşturdu.

İstanbul'da her bayram öncesi yaşanan trafik yoğunluğu bugün akşam saatlerinden itibaren başladı. 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte
memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Yoğunluk nedeniyle otobüs firmaları ek seferler başlattı. Bazı vatandaşların ise memleketine gitmek için otobüs bileti bulmakta güçlük çektiği gözlendi.

Yolcu aldıktan sonra otogardan çıkmak için gişelerde sırada bekleyen otobüs sürücüleri ise trafik yoğunluğundan şikayetçi olurken otogar giriş çıkışında araç trafiğinin kilometrelerce uzadığı görüldü.

KUZEY EGE'DE TRAFİKTE BAYRAM YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

Balıkesir'in turistik ilçelerinde trafikte bayram yoğunluğu hissedilmeye başlandı. 

Akşam saatleri itibariyle özellikle İzmir, Çanakkale, İstanbul bağlantısını sağlayan D 550 karayolunda yoğunluk yaşandı. 9 günlük bayram tatilinde trafik yoğunluğuna yakalanmak istemeyen tatilciler, tatilin ilk saatlerinden itibaren yola çıktılar. Özellikle kavşak bölgesi olan Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşanan yoğunluk ve araç kuyrukları dikkat çekti. Yetkililer, sürücülerin hız sınırlarına uygun, dikkatli ve dinlenik bir şekilde araç kullanmalarını istedi.

Özellikle turizm bölgelerinde bölge trafik ekipleri ve jandarma trafik ekipleri kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların trafikle ilgili her konuda yardımına koşacaklar. Edremit ilçesinde D 550 karayolunda günlük 18 bin araç olan geçiş sayısının 5 katına kadar çıkması bekleniyor. (İHA)

ATATÜRK HAVALİMANI DA YOĞUN

Dokuz günlük Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanında yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından, tatilini memleketlerinde ve yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, havalimanına akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ek seferler koydu. Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için 09-18 Eylül tarihleri arasında Ankara ve İstanbul çıkışlı olmak üzere 50 ek sefer koydu. Pegasus Havayolları ise 8 - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Ercan, Hatay, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu-Giresun, Samsun Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon çıkışlı-varışlı uçuşlarına  96 yeni ek sefer koydu.  Onun Air da, 10 - 18 Eylül 2016 tarihleri arasındaki Bayram tatili dönemi süresince koyduğu ek seferlerle 150 bin yolcu taşıyacağını açıkladı.