BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ın kaseti burada mı hazırlandı?

Devletin kritik kurumlarına sızdığı iddia edilen ve hükümetce 'paralel yapı' olarak tanımlanan kişilerle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı.

Abone ol

Ses kaseti iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Yeni bir iddiaya göre, Deniz Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan eden kasetin, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda hazınlanmış.

Adana'da MİT'e ait TIR'lara yapılan baskının ardından operasyon emrini veren Albay Özkan Çokay'ı görevden alınırken, olayın arkasından farklı iddialar da ortaya atıldı.

Soruşturmayı yürüten üst düzey bir yetkili, cemaate yakın isimlerin Jandarma içinde yapılandığını ileri sürdü. Takvim sinin iddiasına göre, bu kişilerin Jandarma'da bulunan Genelkurmay Elektronik Sistemleri sayesinde istediği dinleme ve izleme yapabiliyor. Takvim'in haberindeki bir başka iddiaya göre ise MİT'e devredilmesi gereken cihazlardan bazıları Jandarma içinde kalmış.

Takvim gazetesine konuşan ve ismi açıklanmayan yetkili, çalışmaların Kriminal Daire Başkanlığı'nda yoğunlaştığı ve yüksek teknolojiye sahip bir altyapısı bulunan kriminal inceleme laboratuvarlarını dilediğini söyledi.

İddialara göre dinleme yapan kişiler aynı zamanda Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda bazı video kayıtları hazırlayarak servis etti. Bu iddialarının başında ise Deniz Baykal olduğu öğrenildi. Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılmasına neden olan kaseti iddiaya göre Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'nda hazırlandı.

KİLİT İSİM KORGENERAL

Gazetenin haberindeki en ciddi iddia ise dinleme ve kasetleri hazırlayan ekibin başında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Albay M.K., ve Personel Daire Başkanı Korgeneral M. İ. olduğu. İddialara göre M. İ. Jandarma'daki kadrolaşmayı sağlayan isim.