BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

Baykal'dan telefonlu denetleme!

Öte yandan, CHP'de 'atama' ve 'eğilim yoklaması' tartışması da sürüyor. Barış Yarkadaş yazdı...

Abone ol

                                                          BARIŞ YARKADAŞ
28 Mart
'ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkanlıklarını kazanabilmek için, hummalı bir çalışmaya girdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla başlayan seçim çalışması, sandıklarda görev yapacak olan partililerin belirlenmesiyle hızlandı.

Sandık görevlilerinin 28 Mart'ta görev alacağı yerlerin listesi, il ve ilçe örgütlerince oluşturuldu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, büyükşehirlerin il başkanlarından sandıkların başında duracak olan partililerin isimlerini ve cep telefonlarını istedi.

Baykal'ın,  listede yer alan isimleri dönem dönem arayıp çalışmaları soracağı öğrenildi. Baykal, bununla hem çalışmaları sıkı tutmayı, hem de bölgelerdeki havayı dolaysız yoldan öğrenmeyi hedefliyor.

Öte yandan, CHP'deki "atama mı?" "eğilim yoklaması mı?"
tartışması da bitmiyor. CHP İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem, "Henüz hiçbir yerde adayımız net değil" derken, Eyüp İlçe Başkanı Fikri Tutçuoğlu ise, tam tersini söylüyor.

Eyüp'te MHP'ye yakınlığıyla bilinen İlyas Aydın"aday" olarak ilan eden CHP Eyüp İlçe Başkanı Fikri Tutçuoğlu'nun bu girişimine tepki gösterildi.

CHP Göktürk Belediye Başkan aday adayı Ali Oral, basına yaptığı açıklamada, "Böyle yapılarak neyin diyeti ödenmeye çalışılıyor?" dedi.

Konuyla ilgili olarak İnternethaber'e konuşan CHP'li kaynaklar ise, "İlçe Başkanı'nın aday ilan etme yetkisi yok. Bu konudaki kararı partinin yetkili kurulları verecektir" dedi.