BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.444,34
HABER /  GÜNCEL

Baykal'a karşı Ertuğrul Günay

CHP kurultayında Baykal'ın karşısında eski Genel Sekreter Ertuğrul Günay'ın çıkacağı belirtiliyor. Bazı milletvekileri "yeni" isim olarak Yüksel Çorbacıoğlu'nu öne sürüy

Abone ol

CHP'nin sonbaharda yapılması planlanan olağan kurultayı yine liderlik yarışına sahne olacak. CHP lideri Deniz Baykal'ın karşısına genel başkan adayı olarak eski Genel Sekreter Ertuğrul Günay'ın ismi ön plana çıkmaya başladı.

Kendi içlerinden Baykal'a karşı aday çıkarmaya çalışan CHP'li 30 muhalif milletvekili ise Günay'ın adaylığı konusunda yine büyük bir ayrışmanın içine düştü. CHP'li muhaliflerden bir kısmı Ertuğrul Günay'ın tecrübeli isim olduğunu bu yüzden desteklenmesi gerektiğini savunurken, bir bölümü ise yıpranmamış bir isim olarak Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu'nu destekleme kararı aldı.

CHP'ye Kemal Derviş kanalıyla girerek milletvekili olan muhalifler ise lider adayı olarak Fikret Ünlü ismini ortaya atarken, beklediği desteği göremeyen Berhan Şimşek, muhalifete küstü. Muhalefet cephesi, Baykal'ın karşısına çıkacak lider adayı konusunda son sözü 18 Haziran'da Ankara'da yapacakları bir toplantıda söyleyecekler. Milletvekilleri, il başkanları ve görevden alınan il ve ilçe başkanlarının katılımıyla yapılacak toplantıda da, Günay'ın lider adayı olarak gösterilmesi yönünde deklerasyon çıkması bekleniyor.

Muhaliflerin parçalı yapısı

CHP'li muhaliflerin parçalı yapısı CHP'nin grup toplantılarına da yansıdı. Çorbacıoğlu başkanlığındaki 7 muhalif milletvekili CHP'nin basına kapalı olan grup toplantılarının yeniden yapılmasını ve bu toplantılarda konuşmak istediklerini içeren bir öneri sundular. Öneriye, sadece 7 CHP'li muhalifin imza atması, diğerlerinin imza atmaması da CHP'li muhaliflerin parçalanmış yapısını bir kez daha ortaya çıkardı. CHP'de muhalif olan Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, İstanbul Milletvekili Hasan Fehmi Güneş ise diğer gruplardan ayrı hareket ediyorlar.

Haber: Özgür Akbaş
Kaynak: