BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,69
ALTIN 2.427,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal ve Kılıçdaroğlu buluştu

Taciz ve komplo iddialarının gölgesinde CHP'de halef ve selef bir araya geldi.

Abone ol

Deniz Baykal "bana haber vermesi gerekirdi" dediği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda buluştu.

Tacize uğradığını iddia eden Oda TV yazarı İklim Bayraktar ile yaptığı görüşmeyi haber vermediği için Kılıçdaroğlu'na sitem eden Baykal, söylentilerin aksine sıcak görüntüler verdiler. İki lider tokalaşırken basın mensuplarına bol bol gülerek poz verdiler.

Halef ve selef kameralara "sorun yok" mesajı verdiler.  Toplantılarda Kılıçaroğlu ve Sav'ın sohbet ettiği görüntüler objektiflere takıldı.

KILIÇDAROĞLU NEDEN ARAMAMIŞTI

Kılıçdaroğlu neden aramadığını "Deniz Bey’i aramadım çünkü iddiayı ciddiye almadım. Ciddiye almadığım bir konuda da Deniz Bey’i arayıp böyle bir konuyla boşu boşuna rahatsız etmek istemedim" sözleriyle açıklamıştı.

İl, ilçe ve belde başkanları toplantının yapıldığı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na sabah erken saatlerde geldi.

Salonun CHP flamaları ve üzerlerinde çeşitli mesajlar bulunan Kemal Kılıçdaroğlu afişleri ile süslendiği gözlendi. Milletvekili aday adayları da salon girişlerinde hazırladıkları broşürleri dağıttı.

Toplantı öncesi Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını yaptığı kürsünün arka kısmına yerleştirilen büyük ekrandan "Hazırız" adlı sinevizyon gösterisi izlettirildi.

BAYKAL KONUŞMAYI BEĞENDİ

Genel Başkan Yardımcıları ile Parti Meclisi üyelerinin de yer aldığı toplantıya eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Genel Sekreter Önder Sav da katıldı. Kılıçdaroğlu, salona gelişinde Baykal ve Sav ile tokalaştı.

Deniz Baykal, toplantı sonrası salondan ayrılırken, gazetecilerin konuşmayı nasıl bulduğunu sorması üzerine, geniş kapsamlı ve güzel bir konuşma olduğunu söyledi.