BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal komplonun hıncını mı çıkarıyor?

CHP lideri Diyarbakır'da iken Trabzon'da partiyi eleştiren Baykal'ın konuşması tartışma konusu oldu. Vatan yazarı Mengi Baykal'ı bölücülükle suçladı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk kez gittiği Diyarbakır’da vereceği mesajlar merakla beklenirken aynı gün eski lider Deniz Baykal'ın Trabzon'da partinin yeni yönelimlerini eleştiren konuşma yapması tartışma konusu oldu.

Baykal’ın sözleri CHP içinde kurultay beklentilerini daha da arttırırken Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi sert bir yazı kaleme aldı. Baykal'ı Başbakan Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmekle, bölücü alet olarak kullanılmakla suçlayan Mengi, ”Baykal, uğradığı alçakça komplonun hıncını böyle çıkaramaz. CHP’den alacağı yok, borcu var!” diye çıkıştı.

Mengi, “Baykal yine bildiğiniz gibi” başlıklı yazınd ilk eleştirisi şöyle oldu:
“Deniz Baykal gibi bir rakibi Tanrı’nın lütfu sayan Tayyip Erdoğan ne kadar şükretse azdır... Baksanıza CHP’nin başından gitti ama “hizmet”lerine devam ediyor. Bu defa yerini alan Kılıçdaroğlu’na muhalefet bayrağı açarak iktidar partisinin ekmeğine yağ sürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’a yaptığı gezi sırasında Baykal’ın Trabzon’da konuşmasını “CHP’nin dünkü görüntüsü Türk halkına karşı büyük ayıptır” diye yorumlayan Mengi eleştirilerini daha da sertleştirerek şöyle devam etti:

BÖLÜCÜ ALET OLARAK KULLANILIYOR

”Baykal, sözlerinin yarattığı etkinin cazibesinden geldiğini sanıyorsa yanılıyor. Bölücü alet olarak kullanıldığını göremiyorsa yazıktır! Dün Trabzon’da uzatılan mikrofonları yine “Yeni CHP”nin siyaset denemelerine yönelik istek ve cesareti kırmak için kullandı. Sorunları çözme amaçlı işbirliği niyetlerini, yeni yönetimin “iktidar olmak için kestirme yollar aramak” diye niteledi. Çarşaflı kadınlara altı oklu rozet takma cesareti sadece Baykal’ın başında olduğu CHP’ye özgü bir ayrıcalık mıdır?”

BAYKAL'IN CHP'DEN ALACAĞI YOK BORCU VAR!

Baykal’a muhalefeti sokakta değil parti genel merkezi ve Meclis grubunda yap önerisi getiren Mengi, yazısını şu ağır cümleyle bitirdi:
”Baykal, uğradığı alçakça komplonun hıncını böyle çıkaramaz. CHP’den alacağı yok, borcu var!”