BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  GÜNCEL

Bayern Münih Barcelona'yı hezimete uğrattı

Şampiyonlar Ligi'nde final oynayacak ikinci takım Barcelona'yı 3-0 yenilgiye uğratan Bayern Münih oldu. Wembley'de 25 Mayıs'taki final maçında Bayern Münih'in rakibi Borussia Dortmund olacak.

Abone ol

Barcelona’yı deplasmanda ezici bir oyunun ardından 3-0 yenilgiye uğratan Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi’nde final biletini cebine koyan ikinci takım oldu.

Bayern Münih’in 25 Mayıs’ta Wembley Stadı’nda oynanacak final maçındaki rakibi ise ezeli rakibi Borussia Dortmund olacak.

Almanya’da 4-0 Bayern Münih’in galibiyetiyle sona eren ilk maçın rövanşında geçirdiği sakatlıktan sonra hazır olup olmadığı konusunda tereddütler bulunan Lionel Messi’den yoksun çıktılar maça.

Jupp Heynckes’in öğrencileri geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea’ye kaybetmişlerdi.

Ancak Barcelona karşısında sergiledikleri performansın ardından Dortmund’un bu sene Alman ligini de şampiyon bitiren rakiplerine benzer bir hayal kırıklığını yaşatabilmeleri için olağanüstü bir çaba harcaması gerekecek.

Camp Nou’da ilk yarıya etkili başlayan yine Almanlar oldu. Roben ve Lahm’in girdikleri pozisyonları engelleyen Piquet oldu.

Katalan ekibi ise, ilk maçta yakalandıkları kontra pozisyonlardan ders almış görünürcesine hücuma çıkardığı oyuncu sayısında biraz ihtiyatlı göründü.

Ancak bu taktik, Bayern Münih’in hem orta saha hem de savunmada boş alan bırakmayan stratejisiyle birleşince Barcelona’nın rakip kalede kısır görünmesine neden oldu.

İlk yarı golsüz sona erdi.

Bayern Avrupa kupasına çok yakın

Maçın ikinci yarısının hemen başında gelen Bayern golü Barcelona’nın zaten azalmış olan tur umutlarını yok etti.

Sağ kanatta David Alaba’nın pasıyla topla buluşan Arjen Roben Barcelona ceza sahasına girer girmez sol ayağıyla topu kaleci Valdes’in uzanamayacağı noktaya göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Katalanların artık tur için yemeden atacakları altı gole ihtiyaçları vardı. Bu Barcelona standartlarında bile artık mucize olarak değerlendirilecek bir gerçeklikti ve Ribery’nin ortasını kaval kemiğiyle kendi kalesine gönderen Pique, takımının da ızdırabını sonlandırmış oldu.

Son gol ise yine Ribery’nin ortasını kafayla tamamlayan Müller’in kafa vuruşuyla geldi ve Bayern Münih maçı 3-0, turu da 7-0 kazanmış oldu.

Barcelona için hezimet kadar dikkat çekici olan ayrıntılardan biri de iki maçta da gol atamamış olmaları.

Bayern Münih ise, yaşadığı göz kamaştırıcı sezonla tarihindeki beşinci Avrupa kupasına çok yakın görünüyor.

Rakibi Borussia Dortmund’la bu hafta sonu oynayacakları Bundesliga karşılaşması ise, kuşku yok ki, “Şampiyonlar Şigi finali için son ciddi hazırlık maçı” olarak izlenecek.