BIST 9.725
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.432,20
HABER /  GÜNCEL

Batman’da olaylı gece

Batman’da Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) mensubu bir grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki olayları protesto etti. Batman’ın üç ...

Abone ol

Batman’da Yurtsever Devrimci Hareketi (YDG-H) mensubu bir grup, Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalındaki olayları protesto etti. Batman’ın üç ayrı noktasında polisle çatışan göstericilere polis, tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.
Yaklaşık 10 günden beri Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında devam eden olayları protesto etmek isteyen gruplar, Batman’ın Cizre Bulvarı, Bağlar Mahallesi ve Yavuz Selim Mahallesi’nde toplanarak ateş yakıp yolları trafiğe kapattı. Polisin olay yerine gelmesi ve yolu trafiğe açmak istemesiyle beraber olaylar çıktı. Polise havai fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldıran gruplara polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bağlar Mahallesi’nde polisle çatışan grupların attığı molotof kokteylleri zırhlı polis aracı Akrep’e isabet etti. Göstericilerin arasında kalan ve motoru atılan molotoflardan yanan zırhlı araçtaki polisler yanmaktan son anda kurtuldu. Alev alan zırhlı aracı TOMA su sıkarak söndürdü. Arızalanan polis aracı, olay yerindeki başka bir zırhlı araç yardımı ile olay yerinden uzaklaştırıldı.
Batman’da üç ayrı noktada yaşanan çatışmalarda polisin attığı gaz bombaları ile zehirlenen 2 kişi, Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kısa sürede kontrol altına alınan Yavuz Selim Mahallesi’ndeki olaylar son bulurken, Bağlar Mahallesi ve Cizre Bulvarı’ndaki olaylar aralıklarla devem ediyor.
Polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda saldırılardan park halinde bulunan birçok araçta nasibini aldı. Göstericilerin attığı taşlardan camları kırılan birçok aracın sürücüsü ise tepki gösterdi.
(İHA)