BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

Polonya cumhurbaşkanı lech kaczynski ile birlikte 96 yolcunun hayatını kaybettiği feci uçak kazasında pilotun, smolensk bölgesi askeri havaalanı kule görevlilerinin izin vermemesine rağmen alana inmeye çalıştığı iddia edildi.

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski ile birlikte 96 yolcunun hayatını kaybettiği feci uçak kazasında pilotun, Smolensk bölgesi askeri havaalanı kule görevlilerinin izin vermemesine rağmen alana inmeye çalıştığı iddia edildi.

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

Komsomolskaya Pravda gazetesine açıklamada bulunan olay sırasında görevli kule görevlilerinden emekli Albay Anatoli Muravyov, uçaktaki görevlilerin yoğun sis nedeni ile başka havalimanına yönlendirme tavsiyelerini dikkate almadıklarını söyledi.

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

PİLOT ÖLMEK İÇİN İNAT ETMİŞ

"Hava trafik kontrol grubu başkanı kötü hava koşulları nedeni ile uyardı. Ancak, pilot izin verilmemesine rağmen alana inmek istedi." ifadelerini kullanan Muravyov, "Kule sorumlusu üç kez uçuş prosedürünü hatırlatarak, başka bir havalimanına yönlendirdi. Pilot bunları dikkate almadan inmeye başladı. İniş bilgilerini de bize vermedi. Kule sadece rehberlik etmeye çalıştı. Bu sadece bir iniş prosedürü idi. Ve uçak bir anda çarptı..." ifadelerini kullandı.

Pilotun inadı bir ülkeyi bitirdi

RUSCA VE KÖTÜ İNGİLİZCE KONUŞULMUŞ

Sivil pilotlara doğrudan emir verme yetkilerinin olmadığını kaydeden Muratyov, "Kule ile pilot arasında görüşmeler Rusça ve bazen de çok kötü bir İngilizce ile oluyordu. Bu da iletişimi engelledi." dedi.