BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Türel vatandaşların talebini kırmadı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’da yapılan her projenin Antalya’nın ve Antalyalıların zenginleşmesi anlamına geldiğini ifade etti

Abone ol

Antalya, Geçmişte Antalya’nın pek çok önemli proje için zaman kaybettiğinin de altını çizen Başkan Türel, Geçmişte Antalyalılar çalışıyor, belediye yatıyordu. Bizim zamanımızda biz çalışıyoruz, Antalya kazanıyor. Aradaki fark budur” dedi. 


Düdenbaşı Mahallesi’nde yaşayan bir grup vatandaşın talebini kırmayarak onlarla bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın her köşesinde vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Belediyeciliği insan yaşamını kolaylaştıran beceri sanatı olarak yorumladığını ifade eden Başkan Türel, trafik ile ilgili bir örnek vererek, “Trafik sıkışıyorsa orada oflarla puflarla bekletmektense gerekirse kavşaklar yapıp gerekirse toplu taşımayı özendirip trafik sorununu en aza indirmek gibi bir vazife yaparsak görevimizi yerine getirmiş oluruz” dedi. 

Kavşaklar 25 milyon TL tasarruf sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin trafik ile ilgili çözümlerinin vatandaşlara hem nakit hem vakit kazandırdığını ifade eden Başkan Türel, “Sizleri trafikte bekletmeden kavşaklarda hızlı geçişi sağlıyorken aynı zamanda geçmişte orada dakikalarca bekliyorken harcadığınız yakıt masrafından sizi kurtarıyoruz. Bir kavşağın bir senede vatandaşların cebine bıraktığı tasarruf 25 milyon TL. Kırmızı ışıkta bekliyorken sarfettiğiniz yakıt, lastik aşınması, araç otomatik değilse debriyaj plakasının bile yıpranma payını kuruş kuruş mühendisler hesaplıyor. Bir taraftan hayatınızı kolaylaştırmaya bir taraftan da sizleri daha ekonomik şekilde yaşamaya doğru yönlendirecek çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Herkese hizmet etmek istiyoruz

Antalya’da yaşamayı seçen herkesin Antalyalı olduğunu ifade eden Başkan Türel, “Bu memlekette yaşayan herkese ayrım yapmadan hizmet etmek istiyoruz. Bunun en güzel örneklerini de sergiliyoruz” ifadelerini kullandı. Antalya’ya yapılan hizmet ve yatırımları anlatan Başkan Türel, her projenin özünde Antalya’nın ve Antalya’da yaşayanların zenginleşmesi ve kalkınmasını sağlamaya çalışan bir anlayış olduğunu ifade etti.  Konyaaltı Sahili, Boğaçayı gibi projelerin binlerce kişiye iş imkânı sağladığına da değinen Başkan Türel, “Bugün en büyük problem eğer işsizlikse oralarda kardeşlerimiz iş sahibi oluyorlar. Bugüne kadar hep belediye iş kapısı görülmüş ama böyle bir imkân yok. Belediyede iş verme imkânımız yoksa yeni iş alanları açıp oradaki hemşerilerimizin ekmek sahibi olmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

“Biz çalışıyoruz, Antalya kazanıyor”

Tüm bu hizmetlerin ancak ve ancak çok çalışarak gerçekleşebildiğinin altını çizen Başkan Türel, Antalya’nın 2009-2014 döneminde hiçbir ilerleme gösteremediğini ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu; “Onların döneminde Antalyalılar çalışıyor, belediye yatıyordu. Bizim zamanımızda biz çalışıyoruz, Antalya kazanıyor. Aradaki fark bu. Çocuklarımız daha iyi bir memlekette yaşasın diye uğraşıyoruz. Bu hizmetlerin olması, onlara daha iyi Antalya bırakmak değil mi? Bunlar sizin destekleriniz ile oluyor. Sizin desteklerinizle bizler bu görevlerde olmasaydık daha bekliyor olacaktık.”