BIST 10.895
DOLAR 32,17
EURO 34,98
ALTIN 2.505,69
HABER /  GÜNCEL

Başbakanlık'tan ilginç sigara baskını

Öğretmenlerin öğrencilerde sigara araması yapması alışıldık bir durum. Ama bu sefer durum farklı...

Abone ol

Öğretmenlerin öğrencilerde sigara araması yapması alışıldık bir durum. Ama bu sefer öğretmenler basıldı. Hem de Başbakanlık'ın talimatıyla.

Sakarya'dan gelen 'bir okulda öğretmenlerin sigara içtiği, koridorları duman kapladığı' yönündeki şikâyet, Başbakanlık'ı harekete geçirdi. Sakarya'da Anadolu lisesinde öğretmenlik yapan M.G., "Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü derdimi dinlemediği için size bilgi veriyorum" diye başladığı şikâyet mektubunda yönetimi, okulda sigara içmeye izin vermekle suçladı.

Dizlerindeki bir sorun nedeniyle engelli olduğunu belirten öğretmen, "Okulda iki engelli tuvaleti var. Biri kilitli tutuluyor, diğeri de arızalı. Kilitli tutulan engelli tuvaletinde sigara içiliyor. Öğrenciler, öğretmenler alenen okulda sigara içiyor" dedi.

Başbakanlık, şikâyetin incelenmesi için Sakarya Valiliği'ne talimat verdi. Valilik de İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mahalli İdareler Müdürlüğü ve Adapazarı Belediye Başkanlığı'na inceleme talimatı gönderdi. İncelemenin ardından İl Sağlık Müdürlüğü'nden verilen yanıtta "Okulda yoğun sigara dumanı ve izmaritlere rastlandı, uyarı levhalarının olmadığı görüldü, okul idaresi uyarılarak tutanak tutuldu" denildi.

İKİNCİ BASKIN POLİSTEN

Başbakanlık'ın devreye girmesi üzerine okul yönetimi, kapalı tuvaleti açtı ve tuvaletlerde sigara içilmesini yasakladı. 10 gün sonra bir denetim de Emniyet Müdürlüğü yaptı. Artık tuvalette sigara içilmiyordu. Bu arada konu Başbakanlık Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu'na da yansıdı. Kurul, engelli öğretmenin dilekçelerine yanıt vermeyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne uyarı gönderdi.