BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  DÜNYA

Başbakanlıkta sabun bile bırakmadı!

Yunanistan’da eski Başbakan Samaras, ayrılırken başbakanlık binasındaki pek çok eşyayı yanında götürdü.

Abone ol

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Yunanistan’da iktidara gelen Radikal Sol İttifak’ın (Syriza) lideri Alexis Tsipras, kelimenin tam anlamıyla boş bir başbakanlık devraldı.

Önceki gün yemin ederek göreve başlayan Tsipras, selefi Antonis Samaras’ın başkent Atina’daki başbakanlık binasındaki bilgisayarları ve birçok eşyayı yanında götürmesi karşısında şaşkınlık geçirdi. Samaras döneminde görevli personelin de işten ayrıldığı başbakanlık binasında kurmaylarıyla görüşen Tspiras, “Giderken herşeyi götürmüşler. Bir saat elimi yıkamak için sabun aradım” dedi.

4 SÜPER BAKANLIK

Önceki gün Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi lideri Panayiotis Kammenos’la koalisyon konusunda anlaşan Tsipras, bakanlık sayısını 19’dan 10’a indirdi. Solcu lider geniş yetkilere sahip 4 ‘süper bakanlık’ kurdu. Buna göre İçişleri, İdari Reform ve e-Devlet Bakanlığı, Kamu Güvenliği ve Makedonya Trakya bakanlıklarının birleştirilmesiyle ‘İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanlığı’ oluşturulacak. Diğersüper bakanlıklar ise ‘Denizcilik, Altyapı ve Turizm Bakanlığı’, ‘Üretim Yapılandırma, Çevre ve Enerji Bakanlığı’ ve ‘Kültür, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’ olarak açıklandı.

İNTERNETSİZ KALDI

Alman Bild gazetesi de Samaras’ın ekibinin yeni Başbakan Tsipras ve ekibine, Başbakanlık konutunun Wi-fi şifresini bile vermediğini yazdı.