BIST 10.046
DOLAR 32,51
EURO 34,73
ALTIN 2.395,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Başbakanlık yan gelip yatma yeri değil!

PKK saldırıları, CHP Lideri'ni çileden çıkardı! Partisinin Kadın Kolları toplantsında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

İNTERNETHABER / PKK terör örgütünün son zamanlarda ardı ardına gerçekleştirdiği katliamlar muhalefeti de isyan ettirdi. Partisinin Kadın Kolları toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, yaşanan terör olayları üzerinden hükümete yüklendi.

AK Parti'nin terörü bitirmek için çaba harcamadığını belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a kendi sözünü hatırlattı ve "Başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?" diye sordu.

Yaşanan saldırılar sonrası Başbakan Erdoğan'ın "Ciğerim yanıyor" sözlerine de atıfta bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle birilerinin ciğeri falan yanmaz. Ateş nereye düştüyse orayı yakar" dedi.

BUNUN HESABINI ERDOĞAN'DAN SORMAYACAK MIYIM?

PKK katliamlarının hesabını AK Parti'den soracağını belirten CHP Lideri, bir HZ. Ömer söylemiyle konuşmasına devam etti;

"Güzel bir söylem vardır. Fırat'ın kenarında bir koyun kaybolsa hesabını HZ. Ömer'den sorarım diye. Bırakın koyun kaçırmayı, öğretmenerimiz kaçırılıyor. Ben bunun hesabını Recep Tayyip Erdoğan'dan sormayacak mıyım?"

AK PARTİ OLANLARIN İLK SORUMLUSU

Önceden şehit cenazelerinde acılı anne ve babaların ağzından 'Vatan sağolsun' cümlesi çıktığını ancak son zamanlarda bu sözü duymakta zorlandığını belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi terörün birinci sorumlusu ilan etti;

"Bakın geldiğimiz noktaya, şehitlerimiz olduğunda 'vatan sağolsun' denirdi. Şimdi anneler bu sözü kullanmıyor, isyan ediyor. Haklılar da... Terörün birinci sorumlusu sıfır terörle ülkeyi devralıp, terör batağına ülkeyi sürükleyen mevcut iktidardır. Bir dönem ne diyordu Sayın Tayyip Erdoğan 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir'... Peki şimdi şehitlerimiz var, ben sormayacak mıyım 'Başbakanlık yan gelip yatma yeri midir?'"

BU SORUYA YANIT VER SAYIN ERDOĞAN!

Terör ve Deniz Feneri konusunda CHP olarak duyarlılıklarını koruyacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Deniz Feneri ile ilgili kritik bir soru yöneltti;

"Geçen hafta basın toplantısında bir soru sordum Başbakan'a. Deniz Feneri'nde arama kararı alıyor mahkeme, kararı kime gönderecek? Tabiki polise gönderecek? Arama karar Deniz Fener'i yetkililerine bildiriliyor. Arama yapılacak delilleri toplayın diye. Bu köstebek kim diye sordum. Ama yanıt yok. Bir laf etsem her taraftan yanıt gelir, ama bu kez dut yemiş bülbüle döndüler.

Yine soruyorum Sayın Recep Tayyip Erdoğan, o köstebek kimdir? Almanya'da yüzyılın soygunu diye anılıyordu Deniz Feneri davası. Bizde de yüzyılın örtüsüne dönüştü. Üstünü örtmekten bu hale geldi"

EN BÜYÜK GÜVENCEM SİZLERSİNİZ

CHP'nin zorlu bir mücadele içinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, partisinin kadın kollarına çok güvendiğini de şu sözlerle açıkladı;

"Bizim mücadelemiz zorlu bir mücadeledir. Ama kadınların temel bir özelliği var, zor olanı başarmak gibi. Zor olanı sizler başarcaksınız. En büyük güvencem bizim kadın kollarıdır. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseye bu bize oy vermez demeden herkese gidip Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleştireceğiz"