BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  GÜNCEL

Başbakan'ın o sözleri dil sürçmesi mi?

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Türkiye kendini ciddi şekilde sorgulamalıdır. Tüm kurumlar buna dahildir. TSK da dahil olmak üzere...' dedi

Abone ol

Deniz Baykal ”Başbakanın ’Biz yargıya gerekeni söyledik’ sözü, Bu bir dil sürçmesi midir, talimat başka bir merciye mi verilmiştir. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır” dedi.

Deniz Baykal, CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile sohbet eden Baykal, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, Türkiye halkının Afyonkarahisar’daki cephaneliğin infilak etmesiyle çok büyük bir faciayla daha karşı karşıya kaldığını ifade ederek, şehitlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Baykal, ”Konuyla ilgili soru işaretleri var. Gece bir patlama olduğu anlaşılıyor. Bu konu normal şartlar altında ortaya çıkabilecek tesadüfi bir olayla ilgilidir ya da değildir. Tesadüf ise bu çok vahim. Bir kazaysa bunun sorgulanması lazım” dedi.

Nasıl ortaya çıktığı ve bir daha böyle bir kazanın olmaması için tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Baykal, tedbirlerin şimdiye kadar neden alınmadığının sorgulanması gerektiğini, bunun halkı tedirgin eden olayların bir uzantısı olma ihtimali varsa bunun çok daha farklı bir olay olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLER SİLKİNSİN

Baykal, Suriye’de düşen uçağı da dahil Türkiye’deki birçok konunun aydınlatılması gerektiğini belirterek, ”Türkiye’yi yönetenler bir silkinsin, kendine gelsin. Türkiye kendini ciddi şekilde sorgulamalıdır. Tüm kurumlar buna dahildir. TSK, terörle mücadelede kullanılan askeri yöntemler dahil olmak üzere... Her gün 70 milyon ölüyoruz, yeter artık, buna bir çare bulmak lazım” diye konuştu.

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki ’Biz yargıya gerekeni söyledik’ sözlerinin dikkatini çektiğini ifade ederek, ”Bu, bir dil sürçmesi midir, talimat başka bir merciye mi verilmiştir. Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır” diye konuştu.