BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Başbakan’ı takip eden gazeteciler büyük tehlike atlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki konutu önünde bekleyen gazeteciler ve polis ekipleri tehlike atlattı. İnişe geçen özel...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki konutu önünde bekleyen gazeteciler ve polis ekipleri tehlike atlattı. İnişe geçen özel helikopterin oluşturduğu rüzgar akımı bir inşaatın koruma panellerini savururken, bu sırada cadde üzerinde bekleyen bazı gazeteciler ile polis memurları hafif şekilde yaralandı, bazı otomobiller ise hasar gördü.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’deki programının ardından İstanbul’a döndü. Erdoğan’ın Üsküdar Kısıklı’daki evinin önünde bekleyen gazeteciler ve polis ekipleri Erdoğan’ın gelişini beklerken beklenmedik bir gelişme oldu. Ağırlıklı olarak Erdoğan’ın kısa mesafeli uçuşlarda kullandığı üç helikopter ardı ardına Kısıklı’daki piste inmeye başladı. Bu helikopterlerden birinde Erdoğan bulunurken, son inen ve boş olduğu anlaşılan helikopter piste yaklaştı. Bu sırada beklenmedik bir gelişmeyle bir anda rüzgar akımı oluştu. Bir inşaatın koruma panelleri bu kuvvetli akımın etkisiyle yerinden tek tek sökülerek caddeyi aştı ve karşı kaldırıma kadar havada uçuştu. Kopan kontrplak paneller görev yapan bazı gazeteci ve polislerin hafif şekilde yaralanmasına bazı otomobillerin de hasar görmesine neden oldu. Akımın kuvveti motorize polis ekibinin kullandığı motosiklet üzerindeki kaskı da metrelerce uzaklara sürükledi.
Olayda yaralanan basın mensupları bir yandan olayı görüntülerken, bir yandan da akımdan etkilenen meslektaşlarını görüntülemeye çalıştı. Ardından yola savrulan paneller inşaattaki işçiler tarafından toplandı ve devrilme riski bulunan paneller de inşaata halatlarla sabitlendi.
Helikopterin piste inmesiyle birlikte hayat yeniden normale döndü. Olaydan kısa bir süre sonra Başbakan Erdoğan sanatçı Adnan Şenses’i ziyaret etmek üzere eşi Emine Erdoğan’la birlikte konuttan ayrıldı.
(İHA)