BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Başbakan’dan önemli açıklamalar (1)

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı.<br/>AK Parti’nin İstanbul’daki mitingine 1 milyonu aşkın insan k...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı.
AK Parti’nin İstanbul’daki mitingine 1 milyonu aşkın insan katıldığını belirten Başbakan Erdoğan, bazılarının bu kalabalık karşısında kaçacak yer aradığını söyledi. Erdoğan, “Farklı partilere gönül vermiş kardeşlerimizin bulunması da mitinglerimizin anlamını daha da pekiştiriyordu. MHP’den, BDP’den, BBP’den, Saadet Partisi’nden partililer, büyük Türkiye’ye sahip çıkanlar, yakıp yıkmaya karşı çıkmak için orada bulunuyordu.
Kazlıçeşme’de toplanan bir milyonu aşkın insan demokratik tepkisini coşkuyla ortaya koyduktan sonra kimseye zarar vermeden dağılmıştır. İşte demokrasi budur, demokratik hak kullanılması budur” dedi.

“HER ŞEY ADIM ADIM HESAPLANMIŞTI”
“Üç haftadır hem aziz milletimize hem dünyaya çok farklı bir Türkiye fotoğrafı verilmek istendi. Taksim Meydanı, Ankara’da Kızılay, İzmir’de Alsancak, sanki ortak bir tavrı gösteriyor gibi anlatılmak istendi. Bunun son derece örgütlü biçimde yapıldığını hatırlatmak istiyorum” diye devam eden Başbakan, “Ülkemizdeki medya kuruluşları bu tertip için hazırlıklıydı, uluslararası medya da hazırdı. Sosyal medya bu iş için donanımlı hale getirilmişti. Ülkemizin belli sermaye grupları, faiz lobisi, içerde dışarıda belli örgütler bu iş için hazırlıklıydı. Dikkat edin Taksim’de diğer illerde polise karşı, kamu binalarına, sivillere karşı çok ağır şiddet uygulanırken, bu vandallık, bu barbarlık çarpıtılarak, masum bir çevre eylemi gibi lanse edildi. Her şey çok profesyonelce hazırlanmıştı. Taktikler, mesajlar ve tweet’ler kullanılacak ve hazırlanan fotoğraflar filmler adım adım hesaplanmıştı.
Bazı uluslararası çevreler bu tertibin içindeyken, olmayanları kandıracak, yalan haberlerle bu tertibin içine çekecek hazırlıklar yapılmıştı. Yurtdışında ördek avında tekneden düşen birinin fotoğrafı TOMA’nın altında kaldı gibi gösterildi. Suriye’e bir yaralının fotoğrafı, CHP’li milletvekili tarafından servis edildi. 7 gasp suçundan mahkum olan üzerinde beyaz önlük olan zanlı, ‘doktorlar gözaltına alınıyor’ haberine lanse edildi” ifadelerini kullandı.

“BİBER GAZI EN DOĞAL HAK”
Biber gazı sıkmanın, polisin en doğal hakkı olduğunu belirten Erdoğan, “Laf dinlenmediğinde bu yetkisini kullanır” dedi. Erdoğan, kamuoyu araştırmalarında bu eylemcilerin yüzde 76’sının CHP’li, yüzde 16’sının da BDP’li olduğunun ortaya çıktığını söyledi.
(İHA)