BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,83
ALTIN 2.414,87
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a çağrıda bulundu

Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa’ya 3-0 yenilen Gaziantepspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, "33 yaşına kadar askerlik kanunu var futbo...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’de Kasımpaşa’ya 3-0 yenilen Gaziantepspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, "33 yaşına kadar askerlik kanunu var futbolcular için. Bunu 35’e çıkarmak lazım. Sayın Hakan Şükür ve Sayın Başbakanımıza ricada bulunuyorum. Bunu kulüplere de bırakmamak lazım" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynan Kasımpaşa - Gaziantepspor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan lacivert-beyazlı takımın teknik direktörü Shota Arveladze, maç içinde istediklerini yaptıklarını söyledi. İlk yarı için beklemedikleri bir sonuç aldıklarını ifade eden Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, "Maç bizim konuştuğumuz ve çalıştığımız gibi oldu. Agresif başlamak istedik. Kaleye doğru gitmek istedik hızlı bir şekilde. Böyle olunca da sonucu çabuk aldık. 22 dakikada 3-0 öndeydik. İlk yarı için beklemediğim bir skordu. Rakip ikinci yarı hamle yaptı ama oyunu tuttuk. Milli araya bu havada girmek iyi oldu" şeklinde konuştu.
Bir basın mensubunun, "Sezon sonu şampiyon olabilir misiniz?" sorusuna ise Arveladze, hafta için Spor Toto 2. Lig ekiplerinden İnegölspor’a Ziraat Türkiye Kupası’nda yenildikleri maçı hatırlatarak, "Sen bizim kupa maçını görmedin mi? Çok zor bir iş bu. Zor işin de başındayız. Birisi aldığımız bu sonucu unutuyorsa bile ben unutmuyorum. İnşallah ders olur ve herkes ders alır" cevabını verdi.
Kasımpaşa’nın Fildişi Sahilli futbolcusu Kafoumba Coulibaly, sakatlıktan kurtularak 1 yılı aşkın bir süre sonra ligde forma giydiğini söyledi. Coulibaly, çok iyi bir takım olduklarını ve iyi yolda ilerlediklerini ifade etti.
Kasımpaşalı futbolcu Oscar Scarione ise kazandıkları için mutlu olduğunu söyledi.

GAZİANTEPSPOR CEPHESİ
Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Kasımpaşa’ya 3-0 yenildikleri maçta ilk 22 dakikada yedikleri gollere karşılık veremediklerini söyledi.
Karşılaşmadan ardından düzenlenen basın toplantısında Kasımpaşa’yı tebrik eden Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Futbol adına söylenecek çok şey yok. Kasımpaşa takımı neden burada olduğunu gösterdi. İlk 22 dakikada yediğimiz gollerden sonra oyunu çevirmek zordu. Ne kadar hamle yaparsak yapalım Kasımpaşa hak ettiği galibiyeti aldı" dedi.
Sabah saatlerinde kamp yaptıkları otelden futbolcuları Muhammed Demirci’nin asker kaçağı olduğu sebebiyle gözaltına alındığını aktaran Uygun, "Muhammed’in asker kaçaklıklarıyla ve tecille ilgili bir konusu vardı. Muhammed prosedür gereği sabah 05.30’da gözlem altına alındı. 15 gün içinde sorunun çözülmesi karşılığında serbest bırakıldı. 33 yaşına kadar askerlik kanunu var futbolcular için. Bunu 35’e çıkarmak lazım. Bunu kulüplere de bırakmamak lazım. Kulüpler evrakları göndermeyince futbolcu bakaya durumuna düşüyor. Bu konuyla ilgili milletvekilimiz Sayın Hakan Şükür ve Sayın Başbakanımıza ricada bulunuyorum. Futbolcularda askerlik yaşının 35’e çıkarılması lazım" diye konuştu.
Gaziantepspor taraftarlardan özür dileyen Uygun, eski günlere Elazığspor maçıyla döneceklerini söyledi.
Gaziantepsporlu futbolcular Bekir Ozan Has ile Kecojevic ise durumlarının kötü olduğunu ve bir an önce toparlanmaları gerektiğini dile getirdiler.