BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığına giden Başbakan Yıldırım önce askerlerle sahur yaptı ardından bazı askerin ailelelerini telefonla arayarak görüştü.

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Teravih namazını Ulu Cami'de kılmasının ardından 7. Kolordu Komutanlığına geçerek, buradan askeri helikopterle Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığına giden Başbakan Yıldırım önce askerlerle sahur yaptı ardından bazı askerin ailelelerini telefonla arayarak görüştü.

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Başbakan Yıldırım, teravih namazını Ulu Cami'de kılmasının ardından 7. Kolordu Komutanlığına geçerek, buradan askeri helikopterle Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığına gitti.Başbakan Yıldırım ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığına gelişlerinde alay komutanı ve alayda görevli rütbeli personel karşıladı.

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Tören kıtasını selamlayan Yıldırım, ardından şeref defterini imzaladı. Yıldırım, daha sonra karargaha geçerek, bölgedeki terörle mücadele operasyonlarına ilişkin brifing aldı. Yıldırım, burada telsizle bölgede operasyon yürüten askeri personelle de görüştü. Bölgede görevli tüm askerlere başarı dileyen Yıldırım, telsizden, "Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, bütün milletimiz sizin başarınız için dua ediyor. Hepinizin alnından teker teker öpüyorum, milletim adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan büyük sürpriz

Ardından alay yemekhanesine geçen Başbakan Yıldırım, Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ve Kalkınma Bakanı Elvan, askerlerle bir araya geldi. Okunan duanın ardından, yemek yenildi. Başbakan Yıldırım, sahur sofrasında bir araya gelen personeli işaret ederek, "Zaten gördüğümüz fotoğraf bunu ifade ediyor. Bu, gayet güzel eşgüdüm olduğunu ortaya koyuyor. Başarı da buradan geliyor yani birlikten kuvvet doğar. Bir sahur sofrasında beraber olmak bizim için büyük bir bahtiyarlıktır. Yaptığınız çalışmalara bizzat görerek şahit olduk. Bu iş, bir sevda işi, memleket sevdası olmayınca bu işler olmuyor. Bu terörün kökü kazınacak, bu beladan memleketi, milleti kurtaracağız." ifadesini kullandı.