BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  GÜNCEL

Başbakan yeni oyunu açıkladı! FETÖ'cüler dedikodu çıkarmış..

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Yıldırım'ın gündeminde Türkiye'yi kötülemek için FETÖ'cülerin ortaya attığı asılsız iddialar vardı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, "Kriz tellallarının ortalıkta gezdiği bir esnada Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin beşte biri tutarındaki parayı devlete vermek için vatandaşımız sıraya giriyor. Bazıları ise sazı eline almış dolar şöyle dolar böyle diye felaket türkülerini söylemeye devam ediyor. Bu türküleri söyleyenleri siz iyi bilirsiniz. Bu FETÖ'cüler dedikodu yayıyorlar. Himmet paraları avuç avuç lobi şirketlerine Türkiye'yi kötülemek için aktarılıyor" dedi.

Bakanlar Kurulu'nda turizmle ilgili alınan kararları da açıklayan Başbakan Yıldırım, A grubu seyahat acentelerine uçak başına 6 bin - 7 bin 800 dolar arasında destek verileceğini söyledi.

Başbakan Binali yıldırım, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Vergi barışıyla ilgili gerekli çalışmalar tamamlandı. Borcunu yeniden yapılandıran vatandaşlarımız bundan sonra devletle kavgalı olmadan işlerine güçlerine bakacaklar.

Bütçede komisyon çalışmaları sona erdi. Şimdi inşallah 5 Aralık günü de bütçe genel kurula gelecek. Genel kurul çalışmaları 15-16’ında tamamlanmış olacak. Genel kurul oldukça renkli geçecek. Vatandaşlarımız bunu izlesinler. Kimin ne söylediğini görme fırsatları olacak.

Bütçe bu sene de en önemli payı eğitime ve ikinci olarak sağlığa ayırdık. Kamu yatırımlarını da 2017’de yüzde 30 artırdık. 2017 bütçesinin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

UÇAK BAŞINA 6000 - 7800 DOLAR DESTEK

Dünkü Bakanlar Kurulu'nda turizmle ilgili bir karar aldık. 2017’de turizmdeki kayıplarımızı telafi etmek amacıyla Türkiye'ye turist getirenler için seyahat acentelerine yakıt desteği meselesini görüştük. Buna göre belirli merkezlerimize tarifeli ya da tarifesiz seferlerle 1 Ocak 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yani 2017 yılı boyunca dışarıdan turiste getiren A grubu seyahat acentelerine uçak başı 6 bin dolar destek vereceğiz.Eğer uçak 200 yolcu üzerinde bir kapasiteye sahipse ve en az 150 yolcuyla geliyorsa bu destek yüzde 30 daha artacak ve 7 bin 800 dolara çıkacak.