BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan olacak mı ?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Sizin Cumhurbaşkanlığınız bittikten sonra Başbakan’ın yerine geçeceğiniz söyleniyor” sorusu üzerine, “Bunları s...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Sizin Cumhurbaşkanlığınız bittikten sonra Başbakan’ın yerine geçeceğiniz söyleniyor” sorusu üzerine, “Bunları sonra konuşuruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Valiliği önünde Vali Orhan Düzgün tarafından karşılandı. Halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, tören mangasını selamladıktan sonra valiliğe geçti.
Cumhurbaşkanı Gül, burada ABD’nin diğer dünya liderlerini yasadışı dinlediği yönündeki soruya, “Teknolojinin ne kadar geliştiğini biliyoruz. Teknolojiyi iyi kullananlar, bunu devletin hizmetinde de kullanıyorlar. Zaman zaman ortaya skandallar çıkıyor. BM Genel Kurulunda da bazı liderler bu konuda şikayette bulundu. Biz devlet olarak her türlü tedbiri alırız. Devletin gerekli kurumları da devletin mahremiyetini korumak için gerekeni yapar. Devletin birimleri gerekli tedbirleri alır” dedi.
Irak ile Türkiye arasındaki ilişkiler konusunda ise, “Irak ile ilişkilerimizde biraz soğukluk vardı. Bunun giderilmesi gerektiğini hem onlar hem de biz anladık. Irak ve Türkiye arasında çıkar çatışması yok. Irak’ın toprak bütünlüğüne destek verdik ve her zaman buna sahip çıktık. Irak’ın etnik yapısı çok çeşitli. Biz bunların hepsine yakınız ve kucaklıyoruz. Türkiye ekonomisi için büyük bir potansiyel” ifadesinde bulundu.
Dün Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile yapılan görüşme konusunda ise, “Biz genellikle kendisi ile görüşürüz. Dün bunu farklı bir şekilde yaptık. Aileler olarak da bir araya geliriz. Kendi aramızdaki konuları konuştuk. Eski dostuz” dedi.
“Sizin Cumhurbaşkanlığınız bittikten sonra Başbakan’ın yerine geçeceğiniz söyleniyor” sorusu üzerine ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bunları sonra konuşuruz” dedi.
(İHA)