BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.414,35
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğan'ı Twitter'la vurdu!

Avrupa Komisyon Başkanlığı'na aday olan Juncker, "Twitter'ı kapatan AB'ye üye olamaz" diyerek Başbakan Erdoğan'ı işaret etti.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu seçimleri için Avrupa Komisyonu Başkanlığına aday olan Lüksemburg eski başbakanı Jean-Claude Juncker, "Twitter'ı yasaklayanların AB'de yeri yok" dedi. Seçimler 22-25 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

Avrupa Sosyalist Partisi adayı Martin Schulz ile Avrupa Halk Partisi adayı Juncker'in katıldığı Alman ZDF televizyonunda yayınlanan bir tartışma programında Türkiye ve Twitter ön plana çıktı. Hürriyet'in haberine göre, Avrupa Halk Partisi komisyon başkanı adayı Jean-Claude Juncker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstererek ülkesinde Twitter'i yasaklayanların Avrupa Birliği'ne girişinin mümkün olamayacağını iddia etti.

Juncker, başkan seçilmesi halinde beş yıl boyunca Türkiye'ye tam üyelik kapılarını kapatacağını da ileri sürerek ağırlığı AB'nin mali konularına vereceğini söyledi. Juncker, Alman Sosyal Demokrat Parti’yi de suçlayarak eski başbakan Gerhard Schröder'in 1999 yılında Helsinki'de yapılan zirvede Türkiye'ye adaylık statüsü vermekle tarihi bir hata yaptığını öne sürdü.