BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55

Baş ağrısının 10 nedeni

Baş ağrısının 10 nedeni

Baş ağrısının 10 nedenibaş ağrısı çeken insanların birçoğu önce ağrı kesicilerle bunu geçiştirir. devam eden ağrılarda ise herkesin korkusu beyin tümörü olduğu yönündedir.oysa korkulanın aksine baş ağrılarının sadece yüzde 1'i beyinde oluşan tümör kaynaklıdır.baş ağrısının tıbbi tanımı ise beyinin...

Baş ağrısının 10 nedeni

BAŞ AĞRISININ 10 NEDENİ

Baş ağrısı çeken insanların birçoğu önce ağrı kesicilerle bunu geçiştirir. Devam eden ağrılarda ise herkesin korkusu beyin tümörü olduğu yönündedir.

Oysa korkulanın aksine baş ağrılarının sadece yüzde 1'i beyinde oluşan tümör kaynaklıdır.

Baş ağrısının tıbbi tanımı ise beyinin arka tarafında gerçekleşen bir elektrik akımının yanlış yönde oluşmasıdır. Yani duman yokken çalan bir yangın alarmı gibidir. İşte baş ağrısına 10 sebep...

Kaynak: Daily Mail

Baş ağrısının 10 nedeni

SICAK HAVA

Sıcak hava da tansiyonun yükselmesine ve dolayısıyla da baş ağrısına sebep olan etkenlerden bir tanesi.

Baş ağrısının 10 nedeni

SEKS YAPMAK

Evet ilginç ama gerçek. Hergün yeni bir faydasını duyduğumuz seks, baş ağrısına sebep olabilir. Bu tip baş ağrıları genellikle erkekleri kadınlardan daha çok vuruyor.

Dr. Giles Elrington'a göre bu baş ağrıları orgazm olmadan hemen önce ve yeni bir partnerle yaşanan cinsel ilişkide yaşanıyor. Bunun sebebinin ise yaşanan adrenalinin beyne daha fazla kan pompalamasından kaynaklandığı düşünülüyor.

Baş ağrısının 10 nedeni

KUAFÖRDE SAÇ YIKATMAK

Baş ağrısı sebeplerinden belki de en ilginç ve akla gelmeyenidir ancak kuaförlerde bulunan saç yıkama üniteleri başağrısına sebep olabilir.

Başınızı geriye doğru atarak saçınızı yıkattığınızda bu durum boyundaki sinirlere baskı yapar. Ancak baş ağrısı bu olaydan iki üç gün sonra kendisini gösterir. Bu yüzden asıl sebep genellikle fark edilmez.

Clementine Churchill Hastanesi'nden Michael Gross'a göre bir diğer baş ağrısı sebebi de desteksiz bir sandalyede otururken, uzun süre telefonu başınızla omuz arasına sıkıştırarak konuşmaya çalışmak.