BIST 10.094
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.409,52
HABER /  GÜNCEL

Barzani'ye yakın ajansın flaş Bahoz Erdal iddiası

Bahoz Erdal öldürüldü mü yoksa yaşıyor mu? Kamuoyunun merak ettiği olaya ilişkin Barzani'ye yakın Kürt ajansı BasNews ilginç bir haber geçti.

Abone ol

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Bahoz Erdal’ın ağır yaralı olarak Süleymaniye’deki bir hastaneye kaldırıldığı iddia ediliyor.

9 Temmuz tarihinde Anadolu Ajansı (AA)  Bahoz Erdal’ın, Rojava’nın Qamışlo kentinde bir araç ile hareket ederken uğradığı saldırıda öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Suriye’de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları örgütünün sözcüsü Halid El Hasekavi AA’ya yaptığı açıklamada, Bahoz Erdal ve 8 korumasının da içinde bulundukları aracın 8 Temmuz saat 20.30'da Himo beldesinden Qamişlo’ya giderken hedef alındığını söyledi.

Haberin gündeme bomba gibi düşmesiyle açıklama yapan terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG, Bahoz Erdal’in öldürülmediğini ve görevi başında olduğunu kaydetti.

Barzani'ye yakın Kürt ajansı BasNews’in bugün özel bir kaynaktan edindiği bilgiye göre Bahoz Erdal’a yönelik saldırının olduğu saatlerde telefonuna ulaşılamadı.

PKK SUSKUN

Söz konusu kaynak, Bahoz Erdal’ın kız kardeşine ulaştıklarını ancak kendisinin de kardeşinden haber alamadığını aktardığını kaydetti.

PKK 'nın da konu hakkında açıklama yapmaktan kaçındıkları belirtiliyor.

"AĞIR YARALANDI" İDDİASI RESMİ KURUMA TEYİT ETTİRİLEMEDİ

Özel kaynak BasNews’e şu açıklamalarda bulundu: ‘‘Bazı bilgilere göre bahsedilen saldırıda Bahoz Erdal ağır yaralandı. Ağır yaralanan Bahoz Erdal Esad rejim güçlerinin de yardımıyla Şam’a götürülerek oradan özel bir uçakla Süleymaniye’ye kaldırıldı. Bahoz Erdal şu an Süleymaniye’de bir hastanede tedavi görmektedir. Bu bilgiyi henüz hiçbir resmi kuruma teyit ettiremedik.’