BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  DÜNYA

Barzani'nin partisinden Kerkük çıkışı

Barzani'nin başkanlığını yaptığı KDP'nin Rusya temsilcisi Hoşavi Babakr, Erbil yönetiminin Kerkük'ü güç yoluyla geri alabileceğini söyledi.

Abone ol

Barzani'nin başkanlığını yaptığı Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP)  Rusya temsilcisi olan Hoşavi Babakr,  Erbil'in  Kerkük'ü yeniden kontrol altına almaya çalışabileceğini belirtti. Bu arada Kerkük İl Meclisi'ndeki Kürt bayrağı da Irak askerleri tarafından indirildi.

Babakr, "Kerkük'te durum ağır. Henüz (IKBY Başkanı Mesud) Barzani tarafından resmi açıklama yok. Bizim için  Kerkük, Kürdistan'ın bir parçası. Bu yüzden ondan kimse vazgeçemez." ifadelerini kullandı.

Peşmergenin  Kerkük'ü güç yoluyla tekrar kontrol altına almaya çalışabileceğini söyleyen KDP temsilcisi, "Resmi açıklama yapamam, ama bu olabilir." dedi.

"KÜRT TARAFI MÜZAKERELERİ REDDETMİYOR"

Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY)  Bağdat ile  Kerkük'teki durumu görüşmeye hazır olduğunu söyleyen Babakr, "Akşam saatlerinde Barzani'nin açıklaması olmalı. Elbette görüşmeler çatışmadan önce yapılmalıydı ama biz ona hazırız. Kürt tarafı müzakereleri reddetmiyor." diye ekledi.