BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Barzaniden sınır ötesi tehdidi

Türkiye'nin Irak'a girmesi an meselesi. Barzani kanadından açıklama geldi;

Abone ol

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin siyasi ve askeri konularda danışmanlığını yapan Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, denetimleri altındaki topraklara saldırıya hiç bir şekilde izin vermeyeceklerini belirtirken, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonunun her şeyi içinden çıkılmaz hale getireceğini öne sürdü.

Alman DW Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Hüseyin, bütün komşu ülkelerle ve Türkiye ile ortak çıkarlara dayanan iyi ilişkiler istediklerini anlatırken, “Biz Irak devletinin parçasıyız ve Irak Hükümeti de tüm komşularıyla iyi ilişkiler istiyor. Hiç bir grup ya da tarafın, Irak Kürdistanını komşularımıza karşı saldırmak içir bir üs olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Fuad Hüseyin PKK’lı teröristlerin Kuzey Irak’taki bölesel Kürt yönetiminin kontrolü dışındaki alanda, sınırın dağlık bölgelerinde bulunduğunu, bölgesel Kürt Hükümeti’nin PKK konusunda ‘sorunun değil, çözümün parçası olmak istediğini’ bildirdi. Hüseyin, bunun Türkiye ile Irak Hükümeti ve Kürt yönetiminin masaya oturması ile sağlanabileceğini iddia etti.