BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  DÜNYA

Barzani'den seçim kanunu talebi!

Mesut Barzani seçim kanunun değişmesini istedi.

Abone ol
Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, ''Irak'ta seçim kanunu değişmeli ve Birleşmiş Milletler gözetiminde ülke genelinde nüfus sayımı yapılmalı'' dedi.
 
Barzani'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Irak Özel Temsilcisi Martin Kobler'le Erbil'in kuzeyindeki Selahaddin şehrinde bir araya gelmesinin akabinde basın ofisinden yapılan açıklamada, ''Irak'ın sorunlarının anayasaya uygun ve anlaşmalar çerçevesinde barışçıl diyalogla çözülebileceği'' belirtildi.
 
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ve diğer bazı siyasi grupların mevcut krizden çıkmak için erken seçim çağrılarına da değinilen açıklamada, ''Irak'ta erken seçime karşı değiliz ancak seçimden önce seçim yasası değiştirilmeli ve BM gözetiminde ülke genelinde nüfus sayımı yapılmalıdır'' denildi.
 
Açıklamada, BM Irak Özel Temsilcisi Kobler'in ''BM, Irak'ın içinde bulunduğu mevcut durumdan ciddi endişe duymaktadır'' dediği aktarıldı. 
 
Irak, son haftalarda hükümet karşıtı gösterilerde Başbakan Nuri el-Maliki'nin görevi bırakması ve reform yapılması talep ediliyor.