BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Barzani'den bağımsız Kürdistan görüşmesi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, resmi temaslarda bulunmak üzere gelecek hafta ABD’ye gidecek.

Abone ol

Barzani, ABD Başkanı Barack Obama’nın resmi davetlisi olarak Washington’da temaslarda bulunacak. Barzani, üç gün sürecek temaslarında DAEŞ ile mücadelede ABD desteğinin arttırılması ve Peşmerge’ye ağır silah temin edilmesi talebinde bulunacak.

Barzani, Peşmergenin DAEŞ’ten kurtardığı yerlerin kendilerine bağlanması için de Beyaz Saray’ın desteğini talep edecek. IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, Barzani’nin, daha önce Obama’ya gönderdiği mektupta, Kürtlerin kaderlerini tayin hakkından bahsettiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Kürtlerin kendi kaderlerini belirleme konusu ABD’deki görüşmelerde mutlaka konuşulacaktır. DAEŞ’in saldırıları, süreci büyük ölçüde değiştirdiği için bu konu gündeme gelecektir. Musul’un kurtarılması ve DAEŞ ile mücadele, görüşmelerin önemli maddelerini teşkil ediyor. Çünkü Musul, DAEŞ’in ana merkezidir. Musul’un ne zaman ve nasıl özgürleştirileceğiyle ilgili uzun toplantılar yapılacaktır.”