BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.428,09
HABER /  GÜNCEL

Barzani, HDP heyetiyle görüştü

Barzani'nin HDP heyeti ile görüşmesinde Suriye'deki durum, DAEŞ tehdidi, Kürtler arası dayanışma ve işbirliği konuları değerlendirildi.

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ başkanlığındaki HDP heyeti ile görüşmesinde, Suriye'deki durum, DAEŞ tehdidi, Kürtler arası dayanışma ve işbirliği konularının değerlendirildiği bildirildi. 

HDP'den yapılan açıklamada, Eş Genel Başkan Yüksekdağ başkanlığındaki heyetin, IKBY Başkanı Barzani ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konulara yer verildi. 

Açıklamada, "Yaklaşık 1 saat süren görüşmede bölgede yaşanan gelişmeler, Suriye'deki durum, IŞİD tehdidi, Kürtler arası dayanışma ve işbirliği konuları değerlendirildi" ifadesi kullanıldı. 

Barzani'nin konakladığı otelde gerçekleşen ve 1 saat süren görüşmede, HDP heyetinde, Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür yer almıştı.