BIST 10.478
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.409,21
HABER /  GÜNCEL

Barlas'ın Guinness'lik rekorları

Kırılan tüm rekorların belgelendiği kitap olan "Guinness"e Türkiye'den 13 tane rekor girmiş. Mehmet Barlas, kitaba giren rekorlardan daha önemlilerinin olduğunu söylüyor

Abone ol

Dünyada kırılan tüm rekorları belgeler nitelik taşıyan Guinness rekorlar kitabına Türkiye'den 13 tane rekor girmiş. Bunların arasında hiç düşünmeyeceğimiz rekor denemeleri var. İşte Mehmet Barlas, bu gereksiz gördüğü rekorların yerine kitaba girmesi gereken rekorları,başlıklı yazısında hicivli bir dille ele alıyor.


İlgi çekici rekorlar almanağı 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek isteyen Türkler, meğer Guinness'in fahri temsilcisi İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural'a başvuruyorlarmış.
Kitapta, Türkiye'den 13 rekor yer almış. Örneğin gözünden süt fışkırtan İlker Yılmaz'ın rekoru da, kayda geçmiş.
Bütün bu bilgileri Anadolu Ajansı'nın haberinden öğrendik. Bu arada, "Çile bülbülüm" şarkısındaki "Çile"yi 20 saniye uzatarak söyleyen kişinin de, günde 9.7 kilo verebildiğini iddia eden Ankaralı'nın da, başvuru listesinde olduğunu biliyoruz artık.
Şimdi merak ediyorum.
Acaba neden bizim politikacılardan hiçbiri, işi uzatmak veya Türkler'i hem fizik hem demoral olarak zayıflatmak konusundaki rekorlarını, Guinness'e geçirmek için başvurmadılar?
Mesela Bülent Ecevit'in hem Avrupa Birliği hem de Kıbrıs konularını yıllara yayarak 21'inci yüzyıla aktarması, Çile Bülbülüm'ün çilesini 20 saniyelik makara çekmeye bağlayan kişinin nefes gücünden daha ilgi çekici değil midir?
Veya 18 Şubat 2001'de birbirlerine anayasa atıp, "Hain Kedi" diye bağıran takımın, tüm Türkiye'yi yüzde 40 yoksullaştıran bir krize neden olmaları, bir kişinin bir günde 9.7 kilo zayıflamasından daha fazla ilgi çekmez mi?
Ya 1980'lerin en büyük partisi ANAP'ın buharlaştırılması olayı?
Ya 1980 öncesi bunalımının mimarlarının, 1990'larda "Ümit Adamlar" olarak ortaya çıkıp, buna toplumu da inandırmaları? Sonuçta, 1970'lerdeki "Kayıp Yıllar" modelinin 1990'lara aynen taşınması...
Bıraksınlar bize Guinness'i... Biz tek başımıza doldururuz bu almanağı.

YAZI:Mehmet BARLAS