BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

'Barış mitingi' başlamadan bitti!

Pankartlarla mitingi alanına girmek isteyen ve polisin üst aramasına izin vermeyen grubun mitingi başlamadan sona erdi

Abone ol

Pankartlarla miting alanına girmek isteyen ve polisin üst aramasına izin vermeyen grubun "barış mitingi" başlamadan sona erdi.

Kolej kavşağında yapılması planlanan miting için aralarında KESK, Halkevleri gibi çeşitli STK'ların bulunduğu grup, Sıhhiye'deki Toros Sokak'ta toplandı.

Sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı Kolej kavşağına yürüyen grubun önündekiler, çok katlı otopark yakınında üst aramalarının ardından miting alanına alındı. Pankart ve flamaları indirilmesi istenen grubun geri kalanı, üst araması yapılmasına izin vermeyince alana alınmadı.

Bunun üzerine grup içinde bulunan HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü ve Sırrı Süreyya Önder, emniyet yetkilileri ile irtibat sağlayıp grubun alana alınmasını istedi. Emniyet yetkilileri ise pankart ve flamalar indirilmediği, üst aramasına izin verilmediği sürece grubun içeri alınamayacağını bildirdi.

Bir süre slogan atan gruptakiler, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Ancak tertip komitesinin mitingi iptal ettikleri yönünde beyanda bulunmaması nedeniyle, miting alanı olarak belirlenen Kolej kavşağı civarındaki güvenlik önlemleri bir süre daha devam etti.