BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Barınağın maskotu

İstanbul’da yaralı olduğu için uçamayan leyleğe Sancaktepe Belediyesi sahip çıktı. Tedavisi süren ‘Nazlı’ leylek, uçacağı günü iple çekiyor....

Abone ol

İstanbul’da yaralı olduğu için uçamayan leyleğe Sancaktepe Belediyesi sahip çıktı. Tedavisi süren ‘Nazlı’ leylek, uçacağı günü iple çekiyor.
İstanbul’da uçamadığı için vatandaşların dikkatini çeken leyleğe Sancaktepe Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri sahip çıktı. Özel bir ekiple bulunduğu yerden alınan leylek, Sancaktepe Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’nde tedavi ediliyor.
Kendisi için ayrılan özel bölümde adeta keyif süren leylek her gün et ve tavukla besleniyor. Yaraları için merhem sürülen leylek, zaman zaman açık alanda bırakılıyor. Veteriner hekimlerin özel olarak ilgilendiği leylek, iyileşmesinin ardından tekrar doğal hayata salınacak. Uçamadığı ve sürüsünden ayrıldığı için stres yaşadığı tahmin edilen leyleği görevliler elleriyle besliyor. Görevli veteriner hekimler, leyleğe şırınga ile su içiriyor.
Leyleğin tedavi ediliş sürecini anlatan Sancaktepe Belediyesi Veteriner Hekimi Yusuf Demir, “Leyleğin uçamadığını gördük. Birtakım yaraları vardı. Gerekli pansumanı yaptık. Onu çok seviyoruz. Barınağımızın maskotu olmuş durumda. Sağlığına kavuşacağına inanıyoruz. Sağlığına kavuşunca tekrar bırakacağız. Düştükten sonra birtakım yaralar almış. Onun için uçamadığını düşünüyoruz. Şu anda gayet iyi, gıdasını alıyor. Elimizle yediriyoruz. Adını Nazlı koyduk” dedi.
(İHA)